Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Over Nieuwsrijk

Gestopt

In november 2007 heeft de redactie besloten te stoppen met het bijwerken van Nieuwsrijk, je kunt hier lezen waarom.

keurmerk_nieuw_transparant.gifOndanks dat we de website niet meer actief onderhouden, werden we eind maart 2008 verrast door een mailtje van het zogenaamde ‘Webgremium der Eftellieden’. Zij vonden Nieuwsrijk nog altijd waardig genoeg voor hun lijstje Efteling-websites die volgens hun iets bijdragen aan het Efteling-liefhebberslandschap op internet. We zijn hier natuurlijk als redactie alsnog bijzonder blij mee, en willen de mensen achter dit initiatief dan ook bedanken voor deze waardering.

– Hieronder volgt de oorspronkelijke tekst van deze pagina. –

Indien je geïnteresseerd bent in het hoe en wat rondom Nieuwsrijk, moet je zeker deze pagina even lezen. Hier leggen we uit wat Nieuwsrijk is en hoe het ontstaan is. Voor vragen kun je ons altijd bereiken via Contact.

Nieuwsrijk

Nieuwsrijk is een nieuwsdienst over de Efteling. Waarschijnlijk hoeven we je niet uit te leggen dat de Efteling een amusementspark is in Kaatsheuvel. Er zijn verschillende bronnen van informatie voor mensen die een wat bijzondere interesse hebben voor dit park, zo zijn er ‘een aantal’ fora en tal van andere websites. Met Nieuwsrijk kiezen wij voor een andere aanpak, voorlopig willen wij namelijk niets meer en minder leveren dan: nieuws. Elke dag maakt de redactie een selectie uit het vele nieuws dat er over de Efteling te melden is. Wat is wel, en wat is niet interessant? Alle berichten worden met zorg samengesteld, zodat je elke dag hapklare berichten in je RSS reader vindt.

Geschiedenis

Nieuwsrijk is onstaan omdat wij het vreemd vonden dat er geen enkele website was die overzichtelijk het laatste nieuws aanbood over de Efteling. Er zijn genoeg fora, maar een goede nieuwsdienst was er nog niet. Na flink wat overleggen over een plan van aanpak is Nieuwsrijk ontstaan.

RSS, e-mail… Of gewoon via de index?

Nieuwsrijk is begonnen met een RSS feed, maar inmiddels kun je de berichten ook via e-mail ontvangen (niet meer mogelijk!) of gewoon lezen op de index. Wij raden nog steeds aan het nieuws via RSS binnen te halen, omdat je zo automatisch bericht krijgt van nieuwe berichten en je onze website niet meer hoeft te bezoeken. Meer informatie over RSS kun je hier lezen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel