Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Winter Efteling 2006-2007 druk bezocht

zondag 28 januari 2007 om 23:51 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Winter Efteling 2006-2007Vandaag was de laatste openingsdag van de Winter Efteling. Sinds begin december hebben rond de 400.000 gasten het park bezocht, waarmee alle voorgaande records zijn verbroken. Vorig jaar trok de Winter Efteling zo’n 330.000 bezoekers. De Efteling hoopte dit seizoen de 2 miljoenste Winter Efteling-bezoeker te mogen begroeten, maar of die mijlpaal ook bereikt is is niet bekend.

Vooral tijdens de kerstvakantie was het bijzonder druk. De hoge opkomst zorgde dagenlang voor files in de richting van Kaatsheuvel. Op Tweede Kerstdag moest het park bezoekers die nog onderweg waren zelfs adviseren op een ander dag te komen. Er waren op dat moment al 24.000 mensen in het park. “De Winter Efteling is steeds bekender”, geeft een woordvoerder van de Efteling als verklaring.

Nieuw tijdens deze achtste editie van de Winter Efteling was de toevoeging van Vrouw Holle in het Sprookjesbos. Ter ere van deze uitbreiding stond ook de nieuwe entertainment-act op de Brink in het teken van sneeuw.

Vrouw Holle in de avond

Tijdens de Winter Efteling was er ook genoeg te zien van de werkzaamheden voor het nieuwe seizoen. In het Marerijk werd hard gewerkt aan de nieuwe speeltuin, in het Reizenrijk we de in- en uitgang van Vogel Rok verbouwd, en ook bij de ingang van het Ruigrijk werd hard gewerkt. Sinds eind vorige week wordt er ook weer getest bij De Vliegende Hollander. De Efteling had eind vorig jaar al aangegeven volgens de planning halverwege januari weer te beginnen met testen, zodra het Zwitserse Intamin de problemen met de lifthill zou hebben verholpen.

Ook de musical Annie bleek een succes te zijn. De musical haalde een bezettingspercentage van 95%. Om meer mensen de kans te geven deze musical te bekijken werden deze week 7 extra voorstellingen aangekondigd. Annie is nog tot en met zondag 4 maart in het Efteling Theater te bekijken.

Het park is nu gesloten en opent pas weer op 1 april 2007. Nieuw in dat seizoen is dan o.a. de speeltuin en natuurlijk De Vliegende Hollander. Hoewel er dagelijks getest wordt heeft de Efteling nog steeds niet bekend gemaakt wanneer de nieuwe attractie zal openen voor bezoekers.


Creative Commons License

Reacties


Reacties zijn niet toegestaan op dit bericht.

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Recordomzet behaald in 2006
» Efteling Hotel in de race voor Dutch Hotel Award
» Efteling overvol tijdens Kerst

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel