Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Vliegende Hollander Special (7): De Vliegende Hollander op TV

woensdag 21 maart 2007 om 10:46 uur Bron: http://nieuwsrijk.nl

Van Der Decken en zijn vrouwBinnenkort zal de teaser-reclame van De Vliegende Hollander op tv verschijnen. Deze korte maar onheilspellende reclame heeft als doel iedereen nieuwsgierig te maken naar De Vliegende Hollander. Deze week zijn onze spotlights gericht op de commercials, de Making Of, en de muziek van De Vliegende Hollander.

Making Of

Het is inmiddels een traditie van de Efteling om bij de bouw van een nieuwe attractie een Making Of te maken, eerder al verschenen documentaires over de bouw van Droomvlucht en PandaDroom. Voor De Vliegende Hollander zijn vorig jaar opnamen gemaakt met acteurs in en om de attractie om het verhaal van de attractie te ondersteunen. Naast het verhaal zullen in de Making Of uiteraard beelden te zien zijn van de bouw, maar ook bijvoorbeeld een interview met René Merkelbach, welke verantwoordelijk is voor de soundtrack van De Vliegende Hollander. Vandaag heeft de Efteling een trailer online gezet voor de Making Of De Vliegende Hollander. Deze korte trailer met beelden van in en om de attractie zal later deze week te zien zijn in de tweede editie van de vernieuwde Magische Mail.


Hoewel er verder nog niets over bekend is zal de Making Of vrijwel zeker op tv te zien zijn en later ook op DVD verkrijgbaar zijn in het park en via de webwinkel.

Opnamen commercials

Om de attractie bekend te maken bij het grote publiek zullen binnenkort de speciale commercials voor De Vliegende Hollander op tv te zien zijn. De opnamen voor de commercials van De Vliegende Hollander zijn al weer meer dan een jaar geleden gemaakt. Bij de opnamen is onder andere gebruik gemaakt van een helicopter met camera om bepaalde shots vanuit de lucht mogelijk te maken. Hieronder kun je enkele foto’s bekijken van de opnamen, afkomstig van de website van Dennis Bots.

Opnamen commercials

Opnamen commercials

De teaser zal binnenkort te zien zijn op verschillende zenders.

Dennis Bots

De Making Of en de commercials zijn geregisseerd door Dennis Bots. Dennis Bots is een ervaren drama- en filmregisseur en ook geen onbekende voor de Efteling, zo is hij verantwoordelijk voor de beelden in de spiegel van Sneeuwwitje en de projecties van het Meisje met de Zwavelstokjes. Hij is ooit begonnen bij de Efteling met de korte film Hugo, over het verhaal van Hugo van de Loonsche Duynen. Daarna heeft hij de invalide-video gemaakt voor Villa Volta. Bots is verder bekend van onder andere “Goede tijden, slechte tijden” en de kindersoap “Zoop”. Ook regisseerde hij de film “Zoop in Afrika” (2005).

René Merkelbach

De muziek van zowel de commercials als de attractie zelf is gecomponeerd door René Merkelbach. René Merkelbach is een Nederlandse componist en producer woonachtig te Kaatsheuvel. Hij heeft onder andere gewerkt met enkele grote namen als Within Temptation, Krezip, Racoon en vele andere bands.

Ik zag het en dacht: “Hier móet ik iets mee doen.” zo mooi, zo gigantisch. Iedere componist hoopt volgens mij de kans te krijgen om ooit iets voor een grote film te mogen schrijven, alleen is de kans niet zo groot dat dat hier in Nederland gebeurt. Bij deze opdracht voor de Efteling dacht ik: “Dit wordt het, dit wordt mijn film”. Ik heb de muziek in nauwe samenwerking met de ontwerper geschreven. Die zag mijn ideeën al vanaf het begin helemaal zitten. Er was chemie wat dat betreft.René Merkelbach in het blad “Music Maker”

Over de jaren heeft hij al verschillende muziekstukken voor De Efteling gecomponeerd en geproduceerd, waaronder de muziek voor de Lavenmonorail, de Winter Efteling, de Pardoespromenade en natuurlijk de complete soundtrack voor de attractie De Vliegende Hollander.

René Merkelbach

Meest uitgebreide soundtrack voor een Efteling-attractie

Voor De Vliegende Hollander zijn in totaal maar liefst 16 muziekstukken geschreven en het is hiermee de enige attractie in het park met zo’n uitgebreide soundtrack. De nummers zijn stuk voor stuk geschreven door René Merkelback en opgenomen in Praag door het 60-koppige Prague Symphony Orchestra. De 16 stukken hebben allemaal hun eigen plekje in em om de attractie.

Ze zijn super gedisciplineerd en van een hoog niveau. Ze kunnen alles meteen spelen. De orkestleden zaten voor de opnames eerst nog effe een krantje te lezen en vier uur later stond ik buiten met een paar harddisks, met de zestien stukken inclusief twee commercials die ik had geschreven. Dat was een geweldige ervaring.René Merkelbach in het blad “Music Maker”

Een opname van de muziek die te horen is op het plein van De Vliegende Hollander

Prague Symphony Orchestra

Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief, je krijgt dan direct een e-mail als het volgende deel van de special online komt.

Eerdere delen


Creative Commons License
wat is dit?

Reacties


 • Déjà vu… :D

  …Hij raakt bezeten van een tomeloze hebzucht

  Hebben er meer last van in dat park… ;)

 • WHAHAHAHAHA!!!!

  Leuke special, maar had ie gisteren niet al online moeten komen?

 • ziet er goed uit! :D

 • VOC-mentaliteit

 • DroomVluGHt: De special is tot nu toe altijd op maandag om 0:00 uur gepubliceerd, maar zo vlak voor de opening gebeurt er zo veel dat het beter uitkwam de special wat later te publiceren. De volgende special zal overigens iets eerder verschijnen, namelijk op zondag in plaats van maandag. :)

 • Die stem in de commercial hoort er goed bij. Filip Bolluyt als ik me niet vergis

 • Toffe special en een mooi filmpje erbij :)

  Het park verwelkomt dit jaar de tweede die ten onder ging van tomeloze hebzucht :P laat het park maar opletten dat ze zelf niet ten onder gaan aan deze hebzucht ;)

 • ja dat viel me ook op, hugo en willem zijn dus vrienden? ;) ze hebben alletwee tomeloze hebzucht

 • […] The Flying Dutchman will open its doors on April 1st. You can find the original version of the teaser here. […]

 • Wie zijn de acteurs die willem & catharina spelen?
  vind het erg leuk om te weten.
  Beiden gezichten herken ik maar wil de namen weten?

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Zware donderwolken in teaser De Vliegende Hollander
» Specials
» Vliegende Hollander: Karrewiet

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel