Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Uitbreiding eindelijk in zicht

vrijdag 30 juni 2006 om 10:22 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

PardoesIn een brief bij het gisteren gepubliceerde jaarverslag staat dat de uitbreiding met verblijfsaccommodaties rond het park, eindelijk in zicht is. De Efteling hoopt nog dit jaar met de plannen naar buiten te kunnen treden.

De Efteling is al jaren bezig meer slaapplaatsen rond het park realiseren om meer bezoekers uit verder gelegen provincies en het buitenland te trekken. Daarnaast past het in het streven van de Efteling naar jaarrond-openstelling. Een aantal jaren geleden was er sprake van Droomrijk, een uitgebreid vakantiepark in de bossen met kastelen, villa’s en landhuizen. De Brabantse Milieu Federatie (BMF) en Natuurmonumenten waren echter tegen deze uitbreiding, omdat ze het niet eens waren over de compensatie van de natuur.

Vorig jaar hebben de Efteling, Natuurmonumenten en de BMF overeenstemming bereikt over een inrichtingsplan. Dit is een nadere uitwerking van het akkoord dat in 2004 bereikt werd. Daarin is afgesproken dat in plaats van 25 hectare bos en landschap 17 hectare geofferd wordt. Uiteindelijk hebben alle partijen water bij de wijn gedaan om tot een compromis te komen.

Hoe de slaapaccommodaties eruit komen te zien, kon woordvoerster Eefje van Hombergh deze week nog niet zeggen. “Het wordt in elk geval iets anders dan ons hotel. We willen ook mensen met een kleinere portemonnee hierheen halen.” In het jaarverslag staat dat aanwezige landschapselementen de basis van het plan vormen.

Naar: Brabants Dagblad


Creative Commons License
wat is dit?

Reacties


  • Joepie!!!! eindelijk weer iets nieuws!!! Ik hoop dat het huisjes worden, en liever geen camping. Want als ik het zo hoor: ook mensen met wat minder geld, dan gaat dat de kant op van de camping. toch denk ik dat de Efteling er wel iets moois wil van maken, nou nu maar wachten tot de plannen.

  • Niet te hopen dat het zo pauperig eruit gaat zien als ‘lad zonder drempels’ flevohof!

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Plannen vakantiepark eindelijk goedgekeurd
» Bouw Bosrijk begint in 2008
» Winter Efteling

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel