Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Toeristische attracties op de kaart

dinsdag 14 maart 2006 om 14:49 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

1403061445.jpgEnkele weken geleden introduceerde Boekingsservice.nl als eerste de mogelijkheid om via kaarten en satellietbeelden een vakantiehuisje te zoeken en te boeken, een compleet nieuwe manier van boeken dus. Boekingsservice werkte hiervoor samen met Microsoft Virtual Earth, een dienst die te vergelijk is met het bekende Google Maps. Deze week had Boekingsservice weer een primeur. Op de kaart zijn namelijk de belangrijkste toeristische attracties aangegeven, waaronder natuurlijk de Efteling.

Via Vakantieglobe.nl kunnen bezoekers zien wat er in de buurt te doen is en welke vakantiehuisjes er in de buurt liggen van bepaalde toeristische trekpleisters. Vakantieglobe laat niet alleen bestemmingen in Nederland zien, maar ook voor andere landen uit Europa. Bezoekers kunnen zoeken op land en regio (provincie). Daarnaast kunnen ze aangeven wanneer en hoelang ze op vakantie willen, en naar welk soort huisje ze op zoek zijn. Op de kaart worden vervolgens door middel van icoontjes de vakantiehuisjes en de attracties aangegeven, varierend van de Efteling tot Diergaarde Blijdorp, van de Nieuwe Kerk in Delft tot het Nederlands Openluchtmuseum. Door vervolgens te klikken op de attractie verschijnt er meer informatie. Naast zoeken kunnen bezoekers ook gewoon over de kaart ’schuiven’, op zoek naar een leuke vakantieplek en nabijliggende attracties.

Dit bericht heeft niet direct met de Efteling te maken. Toch besteden wij graag aandacht aan opmerkelijke nieuwe initiatieven die te maken hebben met de recreatie-sector.


Creative Commons License

Reacties


Reacties zijn niet toegestaan op dit bericht.

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» 52% jongeren vindt Efteling beste pretpark
» Vanaf 1 april nieuw aanbod in Theaterrestaurant Applaus
» Hogere BTW voor attracties van de baan

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel