Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Ruigrijk wordt aangepakt

dinsdag 9 januari 2007 om 15:01 uur Bron: http://nieuwsrijk.nl

Ruigrijk wordt aangepaktHalverwege 2006 verscheen het bericht dat de Efteling grootse plannen zou hebben met het Ruigrijk. Het Ruigrijk heeft altijd een beetje achtergelegen als het om thema en infrastructuur, maar zeker met de komst van De Vliegende Hollander in het Ruigrijk verdient dit gedeelte van het park eigenlijk wat meer aandacht, en dat gaat dan ook in 2007 gebeuren.

Efteldingen kwam namelijk vlak voor het einde van 2006 met het bericht dat Ruigrijk op de schop zou gaan. Naast een totale verandering van de infrastructuur rond de viskraam (Game Gallery en Halve Maen) zal dat gedeelte van Ruigrijk ook meer plaats gaan bieden voor waterpartijen en bruggen. Vorig seizoen waren er geruchten dat de Polka Marina en de Game Gallery zelfs volledig zouden verdwijnen, maar hier is voorlopig nog geen sprake van.

De laatste brug vanuit de Brink naar Ruigrijk krijgt een totale metamorfose en zal worden vervangen/uitgebreid met een dubbele brug waarbij het pad van het Kinderspoor naar de Halve Maen zal verdwijnen. Ook zal het pad vanaf het Kinderspoor langs de Gondoletta-vijver, richting het Ruigrijk en de wensbron worden doorgetrokken in de richting van het Anderrijk. De afbeelding hieronder geeft de veranderingen weer aan het ‘begin’ van het Ruigrijk. Te zien is dat er kleine eilandjes gevormd zullen worden aan de rand van de Gondoletta-vijver en dat er daarbij ook wat meer ruimte is voor water. Mogelijk komt er ook een nieuw terras te liggen aan het water.

Ruigrijk wordt aangepakt

De eenheid in het thema van het Ruigrijk is altijd een beetje onduidelijk geweest. De komst van De Vliegende Hollander zorgt er echter voor dat het Ruigrijk in een mooi zeevaarders-jasje gegoten kan worden, samen met attracties als de Halve Maen en de Polka Marina en de eetgelegenheden: het Kombuys en de Likkebaerd. De Likkebaerd heeft overigens aan het eind van het seizoen 2006 al een opknapbeurt gehad en is voorzien van nieuwe verf en een zeevaarders-thema.

Het bericht op Efteldingen is gebaseerd op informatie van betrokken medewerkers en externe bedrijven die een rol zullen spelen bij de nieuwe inrichting van het Ruigrijk.

Bron: Efteldingen

Update (13 januari 2007):
De werkzaamheden zijn begonnen. In de vaargeul van de Gondoletta zijn twee zanddammen gebouwd en is het pad in de richting van het Kinderspoor (traptreintjes) afgesloten.

Werkzaamheden Ruigrijk richting Kinderspoor

Werkzaamheden Ruigrijk naast Gondoletta-vijver


Creative Commons License

Reacties


 • Bij het pad achter de halve maen dat weg wordt gehaald zou eventueel ruimte zijn voor toekomstige uitbreidingen.
  Nieuwe attractie bijv.

 • Had wel verwacht dat ze het steeds meer een thema zouden gaan geven. Naast de Vliegende Hollander is bijvoorbeeld ook de Python een beetje gehuld in zeemansthema (de slang die door zo’n typisch bootraampje kijk). Alleen de Pegasus en de Game Gallery vind ik vreemd staan mbt. het thema.

 • Ja, maar dat kan allemaal verandert worden hé.
  Maar ik kan niet wachten tot seizoen 2007!!!!!!!!!

 • de game gallery/polka marina blijfen staan.
  leuke aanpak! :D

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Verbouwing Vogel Rok begonnen
» Radio 8FM live vanuit de Efteling
» Winter Efteling pakt uit met Openhaardconcerten

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel