Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Nieuwsrijk stopt met nieuwsvoorziening

zaterdag 17 november 2007 om 20:05 uur Bron: http://nieuwsrijk.nl

Nieuwsrijk stopt met nieuwsvoorzieningVandaag moeten we als redactie helaas aankondigen te stoppen met de nieuwsvoorziening op Nieuwsrijk. Bijna twee jaar lang hebben we als redactie veel tijd en energie gestoken in het onderhouden van de website, het schrijven van nieuwsberichten en alle andere zaken die komen kijken bij het onderhouden van een website. Recent hebben we echter besloten dat het beter is te stoppen met het actief onderhouden van de website.

We zijn Nieuwsrijk twee jaar geleden begonnen, op 1 januari 2006, uit onvrede over de bronnen van nieuws die er op dat moment over de Efteling waren. Met Nieuwsrijk wilden we een plek bieden voor duidelijke en heldere nieuwsberichten, waar openlijk over gediscussieerd kon worden. In de afgelopen twee jaar hebben we de website zien groeien, met als hoogtepunt de Vliegende Hollander specials begin dit jaar. Niet alleen de website, maar ook de lijst van mensen die de berichten per e-mail ontvangen bleef gestaag aangevuld worden met nieuwe adressen. Hoewel het fijn is om te weten dat er een groep mensen is die onze inspanningen waarderen, is dat helaas niet altijd genoeg.

De laatste maanden begonnen we ons als redactie te realiseren dat onze interesse voor het park niet meer zo groot is als die ooit geweest was. Het schrijven van nieuwsberichten en volgen van nieuwsbronnen zoals (online-)kranten kost veel tijd, dus enige motivatie is wel vereist. Helaas viel die motivatie weg door het gebrek aan interesse. Aan de andere kant zagen we ook dat andere websites zich gingen focussen op een betere nieuwsvoorziening, en ook de Efteling zelf biedt tegenwoordig speciale nieuwsbrieven voor geinteresseerden en abonnementshouders. Dit alles heeft ons doen besluiten te stoppen met Nieuwsrijk, in plaats van ons maar half in te zetten.

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk te reageren op de oude artikelen. Nieuwsrijk zal online beschikbaar blijven als naslagwerk. Artikelen van Nieuwsrijk vallen nog altijd onder een Creative Commons Licentie, welke het (vanaf vandaag) toestaat werk over te nemen en te bewerken (’afgeleide werken’) voor non-commercieel en commercieel gebruik.

We willen alle bezoekers, met name onze vaste bezoekers en nieuwsbrief-lezers, en de mensen die ons de afgelopen twee jaar met Nieuwsrijk gesteund en geholpen hebben hartelijk bedanken.

De redactie


Creative Commons License
wat is dit?

Reacties


 • jammer:(

 • Jammer vind ik het wel. Redactie gaat aan een abbo Disneyland,en hoppa weg NR. Laten we hopen dat dit een zorgvuldige beslissing is geweest.. En Misschien krigen we binnenkort Nieuwsmagic..wie weet

 • Dit is een weloverwogen beslissing geweest, Arthur, onafhankelijk van onze interesse voor andere parken. En nee, we zijn niet van plan een nieuwe site te starten. :)

 • Altijd jammer als een goede site stopt. Maar als de puf er niet meer is dan zit er niets anders meer op :) Bedankt voor jullie inzet!

 • Erg jammer!
  De berichtgevingen op Nieuwsrijk waren erg goed en het geheel ziet er keurig verzorgd uit.

  Bedankt voor jullie werk in ieder geval! :)

 • Een begrijpelijke beslissing, maar toch heel jammer. Nieuwsrijk was één van de weinige geslaagde initiatieven op dit gebied.
  Heren, in elk geval hartstikke bedankt voortwee jaar Nieuwsrijk!

  Liefs,
  Ilona

 • Jammer, jullie waren een goede nieuwvoorziening. Men zegt altijd je kunt beter stoppen op het hoogtepunt, daar hebben jullie helaas voor gekozen. Dankk voor alle informatie!

 • heel erg jammer. Hier kon je altijd al het nieuws van de efteling volgen

 • Bedankt voor 2 jaar up to date info….
  Jammer dat jullie stoppen!!!

 • jammer, weet iemand of er een soortgelijke mailinglijst met info over de Efteling bestaat?

  Ik vraag me af hoe het kan dat je interesse in het park als de Efteling kunt verliezen..

 • Charlotte: Je kunt een kijkje nemen tussen onze links, ik weet zeker dat je daar iets tussen zult vinden.

 • Hoe verziek je iemands weekend…….

  Heel jammer, maar begrijp heel goed dat er erg veel tijd in gaat zitten.
  In ieder geval bedankt voor de afgelopen 2 jaar.

 • Echt heel erg jammer. Vooral ook omdat op Eftelist de updates zo lang op zich laten wachten.
  Ook het afgenomen interesse in de Efteling zelf kan ik goed begrijpen. In de afgelopen paar jaar is het bijzondere, het speciale en het sprookjesachtige van het park langzaam maar zeker veel minder geworden. De Efteling is onderhand een echt park geworden, geen bosachtig landschap meer, maar een geoliede machine. Met de komst van slecht doordachte en goedkoop gethematiseerde attracties als PandaDroom, Vogel Rok en natuurlijk de Vliegende Hollander is het niveau duidelijk gedaald.
  Bedankt voor jullie inzet en de professionele opzet van de site.

 • bedankt voor alle info die jullie op je site hebben gezet ik vond het interesant op de efteling nieuwtjes op de voet te volgen veel sucses met eventueele projecten

 • jammer maar alvast bedankt voor de nieuwtjes over de efteling

 • Beste mensen van Nieuwsrijk,

  Ik heb erg genoten van Nieuwsrijk. Elke dag nog even na checken of er nieuwe nieuwtjes zijn… Maar die tijd is zoals jullie al zeiden voorbij. Op vele Eftelingsites wordt je overgoten van nieuwsberichten, nieuwsbrieven enz. Ik snap dan best dat jullie het werk dan overbodig vinden worden.
  Alsnog wil ik iedereen van Nieuwsrijk bedanken, voor alle nieuwsberichten, de zeer geslaagde Vliegende Hollander specials en naar mijn mening het hoogtepunt: het live verslag vanuit de Efteling van de Sneak Preview. Bijna de hele dag achter de pc gezeten om de laatste berichten en waarnemingen te lezen. Als ik aan Nieuwsrijk terugdenk, denk ik aan een mooie site, waar ik veel plezier aan heb beleefd. Bedankt voor deze tijd!

  Met Vriendelijke Groet,

  Jos (eftelingbos)

 • Jammer zeg, 1 van de weinige nieuwsites die hun zaakjes mooi op orde hadden leuke functies op hun website hadden! Bedankt voor de 2 jaar in ieder geval!

 • Heren, redactie en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan de website,

  Het is jammer om te stoppen. Maar jullie hebben gelijk, als de interesse er niet meer is is het beter om te stoppen. Ik heb afgelopen jaren genoten van het nieuws, de lay-outs maar ook de specials van DVH en de live special van de Sneak Preview. De website is een succes geweest en geworden. Dankzij jullie harde inzet is Nieuwsrijk geworden zoals ‘ie nu is. Een eigen sfeer, een eigen toon. Dat is iets wat ik vooral ga missen aan een website.

  Bedankt :)

 • Jammer dat jullie stopen:(
  hier was altijd het laaste nieuws het eerst:)
  maar als de zin weg is.
  maar bedankt voor al die tijd het laaste nieuws:)

 • Jammer… ik zal jullie missen

  Heel erg bedankt voor de top jaren

 • en als er nu wel mensen zijn die interesse hebben dan?
  Kan de site dan niet worden verkocht??

  Ik heb er wel interesse in en zie toekomst in deze site dus..

  Gr maikel

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Over Nieuwsrijk
» Einde entertainment D’n Hollanders
» Musical Annie wegens succes verlengd

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel