Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Man opgepakt na inbraken op parkeerplaats

maandag 7 mei 2007 om 14:30 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

ParkeerplaatsEen beveiligingsmedewerker van de Efteling heeft zondagmiddag 6 mei 2007 een auto-inbreker op heterdaad betrapt. Na eerdere inbraken enkele weken geleden kwam er verscherpt toezicht op de parkeerplaats, naast de reguliere surveillance en het cameratoezicht op het parkeerterrein. De verdachte is een zogenaamde ‘veelpleger’, met een waslijst aan antecedenten over geheel Nederland. De man was sinds drie weken op vrije voeten.

Om 13.20 uur werd een man gesignaleerd die zich nerveus gedroeg en een rugzak bij zich had. Toen de man bemerkte dat hij in de gaten gehouden werd, verstopt hij de rugzak onder een auto. De 38-jarige man uit Ede werd vervolgens ingerekend en aan de politie overgedragen. Tijdens het verhoor bleek dat de verdachte echt op strooptocht was geweest. In de personenauto van de verdachte vond de politie de gestolen buit terug. Het ging om:

  • 29 autoradio’s
  • één MP3 speler
  • twee afstandsbedieningen
  • drie navigatiesystemen
  • één mobiele telefoon (Samsung)
  • één Gameboy computerspel
  • één horloge (met bedrijfsreclame van Wurth)

Uit nader onderzoek bleek dat hij de auto’s openbrak door een slot te forceren. Bij opengebroken auto’s die nog op het parkeerterrein van de Efteling stonden, is een briefje onder de ruitenwisser gedaan. Op die manier werden de gedupeerden geïnformeerd en gevraagd om contact op te nemen met de Gastenservice van de Efteling.

Tot op dit moment heeft de politie zeven aangiften binnengekregen. Gezien de omvang van de buit is het aantal gedupeerden feitelijk een stuk groter. Aangifte doen kan nog altijd via de website van de Politie Midden en West Brabant, of door te bellen met het politieteam Waalwijk – Loon op Zand op 0900 - 8844.


Creative Commons License

Reacties


  • zal vergete naar de winkel te gaan :p

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Fan Trollenkoning bij Man bijt hond
» Parachutist springt van Pagode
» Drukke dag Efteling

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel