Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Loeki Knol in musical Assepoester

woensdag 5 september 2007 om 14:13 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

AssepoesterLoeki Knol krijgt naast zangeres Do een van de rollen in de musical Assepoester. Producent Albert Verlinde heeft dat woensdag bekendgemaakt in het Efteling Theater waar de musical vanaf 14 november is te zien.

De 59-jarige zangeres speelt de goede fee in het sprookje waarin het arme meisje Assepoester (gespeeld door zangeres Do) wordt uitgebuit door haar gemene stiefmoeder en stiefzusters. Afgelopen seizoen speelde Knol al in de musical Annie van dezelfde producent in hetzelfde theater.

Verlinde presenteerde woensdag verder de Vlaamse acteur Koen Crucke (55) als de koning uit het stuk. Crucke is in Nederland vooral bekend van zijn optreden als kapper Albert in de kinderserie Samson en Gert.

Dominique van Hulst - Assepoester
Do’s eerste grote hit Heaven was een Top 10 hit in Amerika, Engeland en grote delen van Europa. Zij ontving in 2003 een World Music Award voor Best Dutch Artist. Assepoester is haar musicaldebuut.

Jaap Strijker - Prins
Jaap was te zien in Fame van Stichting Theaterplan en in de musicals Sweet Charity en Jeans 20 Years. Afgelopen seizoen speelde hij één van de hoofdrollen in de Efteling Parkshow TiTaTovenaar, Tika is Jarig.

Loeki Knol – Goede fee
Was te zien in Gipsy Rose Lee van Beppie Nooy, Ronde Ka, Oh Waterlooplein en de musical Fien. Ze verscheen in de klucht Wat te doen met twee miljoen en de Sondheimmusical Follies. Daarnaast speelde zij in de musicals Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen Meneer en Annie.

Koen Crucke - Koning
Zijn meest recente rol was in de musical Beauty & the Beast. Hij speelde in films van o.a. Hugo Claus en Styn Coninx en had 14 jaar zijn eigen televisieshow Tijd voor Koen. Hij was te zien in talloze tv-shows bij ORF, ZDF, VPRO, KRO, NCRV, VRT en VTM en speelde 14 jaar de rol van Alberto in Samson & Gert.

Melise de Winter - Koningin
Speelde in de succesvolle shows Jeans 3, Jeans 4 en Jeans 5. Met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht toerde ze met: On the air, Movie tunes, Symfo ’99, Going Dutch en de rock opera Tommy. Ze speelde in: Singin’ in the rain, Ollie B. Bommel van Opus One, Joop van den Ende’s 42nd Street en in V&V’s Hello Dolly en Annie.

Esther Roord - Stiefmoeder
Zong in musicals als Carlie Roze krokodillen en David Copperfield. Ze speelde in Torch song Trilogy Private Lives, Later isjaa te Laat, Dubbelop,Mama!, ZakkenDiner en Pop Corn. Ze werd bekend door haar rol van Sonja in de tv comedy Kees en Co.

Marike Folles - Stiefzus
Speelde in Let’s do it (Night club musical, Cole Porter repetoire), I Love you, you’re perfect now change (Broadway revue). Ook schreef ze eigen soloprogramma´s als Evasie en Taal van Liefde. Zij heeft meegedaan in de televisieserie de weg naar Fame.

Britt Lenting - Stiefzus
Britt deed ervaring op bij musicalvereniging Kosmo en speelde tijdens haar opleiding in o.a. de zelfgeschreven soloprogramma’s Beloofd en Man zoekt vrouw. Haar opleiding sloot zij af met de examenvoorstelling Eleven. Evenals Marike heeft ook Britt meegedaan in de televisieserie de weg naar Fame.

Barend van Zon - Hofmaarschalk
Was te zien in de musicals Les Miserables, Oliver!, Een Midzomernachtsdroom, Titanic, de musical en Mamma Mia!, Hij verleende ook zijn medewerking aan: Lucky Stiff en Into the woods. Afgelopen seizoen was hij te zien in My Fair Lady en daarvoor ook in Hello Dolly!

De volledige cast is te vinden op de special Assepoester-website, onder ‘De musical’, ‘Cast’.

Vanaf 14 november 2007 is de internationaal bekroonde Broadway-musical Assepoester exclusief in het Efteling Theater te bewonderen. Met 23 castleden en een live orkest is Assepoester de grootste theaterproductie ooit in de Efteling. De regie is in handen van John Yost, die eerder de musical Annie regisseerde.


Creative Commons License

Reacties


Reacties zijn niet toegestaan op dit bericht.

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Start Musical Assepoester
» Castpresentatie Assepoester
» Premiere musical Annie

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel