Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Jonge eekhoorntjes in het Sprookjesbos

vrijdag 31 augustus 2007 om 15:59 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

eekhoorntjes_90×90.jpgVandaag zette de Stichting Eekhoornopvang Nederland zeven jonge eekhoorntjes uit in het Sprookjesbos van de Efteling. De dieren werden de voorbije maanden door de stichting opgevangen nadat ze daar waren binnengebracht. De natuur in en rondom de Efteling vormt een uitstekende leefomgeving voor de eekhoorns. Het uitzetten van de diertjes maakt deel uit van het project ‘Fauna in de Efteling’ waarmee het attractiepark de natuur actief ondersteunt.

In juni van dit jaar ondertekende de Efteling een samenwerkingsakkoord met Stichting Eekhoornopvang Nederland en Stichting Egelopvang Het Gooi, Almere en Omstreken. Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van de eekhoorn- en egelpopulatie op het terrein van de Efteling. Met nestkasten en voederplekken zal het attractiepark zorgen voor het welzijn van de kleine wilde zoogdieren. Het park is een ideale leefomgeving voor de eekhoorns en de Efteling is als omgeving uitverkoren om de eekhoorntjes te plaatsen. Vanuit de Efteling kan de populatie zich bovendien verplaatsen naar o.a. de Loonse en Drunense Duinen. Met deze actie vragen beide partijen aandacht voor de kleine wilde zoogdieren en geven ze de jeugd de mogelijkheid om met hen in aanraking te komen. Door het opzetten van projecten als deze, kunnen de dieren met een steuntje in de rug naast de mens blijven voortbestaan.

Olaf Vugts (Efteling) en Jenny Kleve (Stichting Eekhoornopvang Nederland en Stichting Egelopvang) laten samen een eekhoorntje vrij

Het uitzetten van de eekhoorns past in het project ‘Fauna in de Efteling’ waarmee het attractiepark de natuur actief ondersteunt. Als sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 draagt de Efteling de natuur een warm hart toe. De 3D-attractie PandaDroom, die in samenwerking met het WWF werd ontwikkeld, is daar een uiting van. De natuur is een belangrijke pijler van het succes van het park en blijft een voorwaarde bij alle activiteiten van de Efteling. Uit een fauna-inventarisatie die de Efteling voorbije zomer liet uitvoeren, blijkt dat er in het park heel wat verschillende diersoorten aanwezig zijn, waaronder 57 vogelsoorten, zes vleermuissoorten en een groot aantal verschillende libelsoorten.

Stichting Eekhoornopvang Nederland en Stichting Egelopvang Het Gooi, Almere en Omstreken zitten beide onder één dak en werken op grote schaal nauw met elkaar samen. De Stichting Egelopvang Het Gooi, Almere en Omstreken is de grootste egelopvang van Nederland en vangt egels op uit Midden-Nederland. De Stichting Eekhoornopvang Nederland is de enige gespecialiseerde eekhoornopvang van Nederland. Beide stichtingen vangen binnen hun werkgebied alle gewonde, zieke en verweesde dieren op met als enig doel deze weer terug te plaatsen in de natuur. Op de Open Dag van de beide stichtingen op zondag 16 september a.s. kunnen belangstellenden een kijkje achter de schermen van deze opvangcentra nemen.


Creative Commons License
wat is dit?

Reacties


  • Eekhoorntjes zijn lief. (inlove) Goed nieuws, ga ze binnenkort eens zoeken. :)

  • Dat vind ik nou is goed nieuws, dat zie je niet in andere parken. Daarom is de Efteling zo bijzonder !!

  • aaaahhhh
    efteling is echt het beste park ter wereld

  • wat een geweldig park

  • Of is het een uitbreiding van het horeca assortiment, na de varken op het spit nu ook Roasted Squirrel

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Mini-Sprookjesbos in Beneden
» Efteling 55 jaar
» Gerucht: Assepoester nieuwe sprookje in het Sprookjesbos

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel