Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Intamin werkt aan De Vliegende Hollander

maandag 14 augustus 2006 om 14:28 uur Bron: http://nieuwsrijk.nl

IntaminOlaf Vugts heeft vandaag in het programma “Brabantse Zomers zijn Lang” op Omroep Brabant bevestigd dat coasterbouwer Intamin bezig is het probleem met De Vliegende Hollander te verhelpen. Intamin verwacht over twee maanden een oplossing voor het probleem te hebben. Dit maakt een einde aan het gerucht dat Mack ingeschakeld zou zijn om het probleem te verhelpen.

Probleem met de lifthill

Lifthill De Vliegende HollanderEind juni maakte de Efteling bekend De Vliegende Hollander dit seizoen niet meer in gebruik te nemen vanwege een probleem met de lifthill. De overgang naar de 45° steile lifthill bleek niet veilig en comfortabel genoeg, waardoor dit deel van de baan aangepast moest worden.

Intamin

Intamin is een van de grootste en toonaangevendste bouwers van achtbanen en andere attracties. Naast achtbanen heeft Intamin ook veel ervaring met verschillende typen watercoasters. Intamin is ook geen onbekende voor de Efteling: de Piraña, de Pagode, Pegasus en de Bob zijn gebouwd door de het Zwitserse bedrijf. Intamin is tevens de bouwer van de hoogtse achtbaan ter wereld, Kingda Ka in Six Flags Great Adventure.

Opening 1 april

Olaf Vugts vertelde verder dat het de bedoeling is dat De Vliegende Hollander volgend jaar op 1 april open gaat voor bezoekers, aan het begin van het seizoen. Hiermee valt een mogelijke opening tijdens de Winter Efteling dus in het water. Intamin verwacht binnen nu en twee maanden een oplossing te hebben voor het probleem.
Nu bekend is dat Intamin bezig is het probleem te verhelpen, maakt dit ook meteen een eind aan het gerucht dat Mack ingeschakeld zou zijn. Mack was, naast KumbaK, de andere partij die door de Efteling benaderd was de attractie te bouwen.

De Vliegende Hollander


Creative Commons License
wat is dit?

Reacties


 • kijk dat is mooi!
  over 2 maanden de oplossing!
  opening op 1 april kan zeker ja,
  het zal wel leuker zijn als je dvh opent op 1e paasdag

 • He He! Eindelijk eens weer vooruitzichten. En het is zeker heel mooi dat het over 2 maanden het probleem is opgelost! Ja het klopt dat het leuker is als de attractie op 1e paasdag opent, maar dat betekent dat het dan weer 2 weken wordt uitgesteld na 1 april omdat het dan 1e paasdag is. En eerlijk gezegd, ik vindt het wel genoeg uitstelling voor de Vliegende Hollander! Laat de DVHE maar openen op 1 APRIL!

 • jeeeeee eerder dan verw8 open ollie ollie olie olie

 • 1 april,
  kom je in de efteling voor de opening van ”dvhe.”
  zegt dhr. vlughts ( directeur ) grapje!
  hij opent pas op 1e paasdag, dat zal wel lullig zijn. maar dat gebeurd toch niet ;)

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Vekoma betrokken bij De Vliegende Hollander?
» Nieuwsrijk wenst je een geweldig 2007!
» Opening Vliegende Hollander op 1 april

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel