Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Enorme drukte in attractieparken verwacht tijdens paasweekend [update]

donderdag 5 april 2007 om 15:28 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

DrukMensen die de komende dagen een bezoekje brengen aan de Efteling of een ander pretpark moeten rekening houden met extreme drukte op de wegen, en dus ook in de parken zelf. De Nederlandse snelwegen krijgen in het Paasweekend ongekend veel verkeer te verwerken. Daardoor is de kans op files groot, zo waarschuwt de ANWB. Aangeraden wordt ruim op tijd te vertrekken of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Volle parkeerplaats Efteling

Afgelopen zondag tijdens de eerste openingsdag van de Efteling was het al bijzonder druk te noemen in vergelijking met voorgaande jaren. Mede door de opening van de nieuwe attractie de Vliegende Hollander waren er 20.000 mensen in het park te vinden. Over het algemeen viel de wachtrij echter mee bij de verschillende attracties, alleen bij de Vliegende Hollander bedroeg de wachttijd tijdens het hoogtepunt in de ochtend 2,5 uur, omdat veel mensen de nieuwe attractie wilden uitproberen.

Volgens een schatting van de ANWB gaan zo’n 600.000 Nederlanders op stap voor een dagje pretpark of een korte vakantie. Ook worden veel buitenlandse toeristen verwacht. Vorig jaar stond er in het Paasweekend honderden kilometers file.

Update 9 april 2007: Zoals verwacht was het druk in de Nederlandse attractieparken dankzij het mooie weer dit paasweekend. In 2006 telde de Efteling 47 duizend bezoekers tijdens Pasen. Dit jaar waren het er 58 duizend. ‘Het was een gezellige drukte’, aldus de woordvoerder. Ook parken als Duinrell konden 20% meer bezoekers verwelkomen, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. De ruim 900.000 buitenlandse toeristen zijn vooral te vinden in Amsterdam en in de provincies Zeeland en Friesland.


Creative Commons License

Reacties


  • Nou, Ik ben gisteren geweest (goede vrijdag) En ik vond het reuze meevallen er was geen file of niks en het was maar 90 minuten wachten bij dvhe … het was wel overal 20 á 30 minuten wachten maar dat hoort erbij he !

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Gezellige drukte tijdens Pinksteren
» 10 kilometer file richting Efteling
» Drukte tijdens derde Zomeravond

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel