Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Efteling wint twee Rides Awards

vrijdag 6 oktober 2006 om 08:15 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Rides AwardsDe Efteling heeft tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Rides Awards maar liefst 2 awards in ontvangst mogen nemen, namelijk voor “Beste prijs/kwaliteitverhouding” en “Beste website”. Een maand lang konden bezoekers hun stem uitbrengen op Europese parken in 5 categorieën. In totaal hebben 1630 mensen hun stem uitgebracht.

Met een entreeprijs van 28 euro (tijdens het hoogseizoen) en het unieke attractieaanbod heeft de Efteling de award voor ‘Beste prijs/kwaliteit’ gewonnen. Van alle stemmen in deze categorie was 16,7% voor de Efteling. De tweede plaats in deze categorie is behaald door het relatief jonge park Toverland in Sevenum, met 13,4% van de stemmen. Europa-Park in Duitsland volgt met 11,5% op de derde plek.

Uitreiking Rides Award
Marcel Ooms van Rides (rechts) reikt de award uit aan Henk Groenen (hoofd communicatie).

Dit jaar werd voor het eerst de award voor ‘Beste website’ uitgereikt. De Efteling won in deze categorie met een overtuigende meerderheid van 24,1%. Dit jaar werd de website van De Efteling onder andere uitgebreid met een interactieve speelhoek. Disneyland resort Paris en Europa-Park vullen de tweede en derde plaats in deze categorie.

Uitreiking Rides Award
Gwen de Kroon (eind verantwoordelijke Efteling website) neemt de Award in ontvangst.

Phantasialand won de Award voor ‘Beste nieuwe attractie van 2006′ met de achtbaan Black Mamba, en Bobbejaanland werd door de stemmers beschouwd als het meest vernieuwende park van 2006. Bobbejaanland opende dit jaar Desperado City, een interactieve attractie waar bezoekers zelf de hoofdrol in spelen. De volledige lijst van winnaars vind je hier.

Rides.nl is de grootste website op het gebied van Europese attractieparken met ruim 11.000 unieke foto’s en meer dan 6 uur beeldmateriaal. De website bevat informatie over meer dan 80 Europese attractieparken zoals openingstijden, toegangsprijzen en parkplattegronden. Het is de tweede keer dat de awards worden uitgereikt. In 2005 won de Efteling de award voor ‘Beste attractieaanbod’.


Creative Commons License
wat is dit?

Reacties


  • Efteling (e.a.pretp.), Van Harte Gefeliciteerd.
    De Efteling is haar beoordeleing echt waard!

  • knap vn de efteling

  • Felicitaties ook voor great interaction, de noeste bouwers van de efteling site, respect!

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Stemmen Rides-awards
» Stem op je favoriete park bij de Rides Awards 2007!
» Efteling ontvangt Rides Award voor beste commercial

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel