Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Efteling viert Dag van het Sprookje

vrijdag 4 mei 2007 om 17:52 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

RoodkapjeZoals al langer bekend organiseert de Efteling ook dit jaar weer de Dag van het Sprookje op 7-7-‘07. Het getal zeven neemt een bijzondere plek in bij veel sprookjes, denk maar de zeven dwergen en de zeven geitjes. Ter ere van de 55ste verjaardag en vanwege deze bijzondere datum organiseert de Efteling deze dag verschillende sprookjesachtige activiteiten en is het park geopend van 7 uur ´s ochtends tot 7 uur ´s avonds.

Programma

08.07 uur: Opening nieuwe mini-attractie Sprookjes-Waterpret
Vroeg op de dag wordt de eerder aangekondigde kleine waterattractie ‘Sprookjes-Waterpret’ geopend. In de kleine Sprookjesbeeldentuin kunnen kinderen zich vermaken met springende waterfonteinen, zoals deze ook te vinden zijn in het Avonturendoolhof.

09.07 uur: Première Openluchttheatervoorstelling ‘Sprookjesboom, er was eens’
In het knusse openluchttheatertje in het Sprookjesbos komen de hoofdrolspelers uit de televisieserie Sprookjesboom samen. Hier kan de bezoeker kennismaken met de Boze Wolf, Langnek en Klein Duimpje. Daarnaast maken de bezoekers nu ook kennis met de Kabouter en de Draak. Deze voorstelling duurt 20 minuten. De show is vanaf die dag dagelijks te zien om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.

14.07 uur: Nationale Sprookjesquiz op podium Speelweide
De Efteling gaat op zoek naar de beste Sprookjeskenner tijdens de Nationale Sprookjesquiz. Wie paste het glazen muiltje? Wie strooide broodkruimeltjes in het donker om de weg terug naar huis te vinden? De antwoorden op deze en natuurlijk ook wat moeilijkere vragen worden achterhaald tijdens de Nationale Sprookjesquiz vanaf het grote podium op de Speelweide. Alle bezoekers die op tijd bij de Speelweide zijn, kunnen zonder inschrijving meedoen en meedingen naar een Efteling-abonnement voor het leven!

17.07 uur: Sprookjespopconcert op podium Speelweide
Ook op de Speelweide, vanaf het grote podium brengen de welbekende Sprookjesbosbewoners als Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje een spetterend Sprookjespopconcert voor jong en oud. Alle bezoekers worden uitgenodigd om uit volle borst mee te zingen en te dansen.

Bezoekers die in juli 7 of 77 jaar oud worden kunnen op deze dag gratis naar binnen als zij zich tussen 7 en 9 uur ’s ochtends bij de hoofdentree melden met een officieel document (paspoort of rijbewijs)


Creative Commons License

Reacties


  • vind ik wel leuk maar ben niet echt sprookjesachtig.maar ja er zijn ook attracties:p

  • kijk! gezellig! :D

  • Ik ga er proberen te zijn voor de quiz ! :) ;)

  • Waw, die quiz ziet er interessant uit! Moet ik wel weer wat extra sprookjes lezen…

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Ook in 2007 een Dag van het Sprookje
» Dag van het Sprookje
» Efteling 55 jaar

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel