Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Efteling overweegt schade door sluiting Vliegende Hollander te verhalen bij verantwoordelijk bedrijf

dinsdag 18 september 2007 om 22:43 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Commercial De Vliegende HollanderDe Efteling overweegt de schade die is opgelopen door de sluiting van ‘De Vliegende Hollander’ te verhalen op het bedrijf dat verantwoordelijk is. Woensdag stopte de ketting ermee die de bootjes in de attractie terug naar de haven trekt, waarop de directie moest besluiten de attractie minstens tot volgend seizoen stil te leggen.

Olav Vugts, woordvoerder van het park, zegt dat er eerst uitgezocht wordt waardoor de problemen met de ketting zijn ontstaan. “Dat onderzoek vindt nu plaats”. De komende weken wordt gekeken wat de oplossingen precies zijn. “Pas dan gaan we kijken of er schade is en door wie die is veroorzaakt. Het is wel zo dat diegene die samen met ons deze attractie heeft gebouwd naar een oplossing gaat zoeken.”

De attractie is de nieuwste lokker van het park. Betekent dit nu een bezoekersdaling? “Dat zou kunnen”, geeft Vugts toe. Maar loopt het park daardoor ook inkomsten mis? “Iedereen weet dat de Efteling uit meer bestaat dan alleen de Vliegende Hollander, maar er zijn zeker ook mensen die dit jaar een bezoekje even overslaan.” Om hoeveel bezoekers het precies gaat is niet duidelijk.

Volgens Vugts zijn kinderziektes normaal bij nieuwe attracties. Daar hebben Villa Volta en Droomvlucht ook last van gehad. “Dit is geen kinderziekte meer. Dit is een engineeringsfout.” Kinderziektes zijn te verhelpen, volgens hem. “Deze storing is niet op te lossen.” Toch is besloten om dit seizoen open te gaan. “De attractie was toen klaar en goedgekeurd door onafhankelijke instanties. Hij was prima.” Dat blijkt nu dus anders uit te pakken.


Creative Commons License

Reacties


  • ik vind het wel zonde dat de vliegende hollander dit seizoen gesloten blijft.
    maar het is wel voor je eigen veiligheid…
    ik ben een grote efteling fan en heb er wel begrip voor.

    mvg efteldings

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Vekoma betrokken bij De Vliegende Hollander?
» Stormschade in het park valt mee
» Bedrijf achter PandaDroom maakt speeltuin

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel