Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Efteling klaar voor nieuwe seizoen

dinsdag 7 februari 2006 om 08:05 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Familieattractiepark de Efteling opent zaterdag 1 april a.s. haar poorten voor het publiek. Toppunt van het nieuwe seizoen is de nieuwe, spectaculaire attractie De Vliegende Hollander. Op 1e paasdag opent de Efteling deze nieuwe, grootste en duurste attractie ooit en komt de legende van het beroemde spookschip tot leven. Naast het vertrouwde aanbod, heeft de Efteling komend seizoen nog meer in petto. In het verlengde van De Vliegende Hollander presenteert het Efteling Museum een speciale expositie over 25 jaar snelle attracties in het park. Succesnummer de Ganzenfanfare ´waggelt´ in 2006 weer rond en zal vergezeld worden door veel meer spraakmakend entertainment. De Zeven Mijls Zomer, het zomerseizoen van de Efteling, is van 10 juli tot en met 27 augustus. Op de Zeven Zomeravonden in deze periode worden de bezoekers getrakteerd op extra live optredens. Het Efteling Theater brengt opnieuw de parkshow die de naam de Efteling Sprookjesshow draagt. Het Efteling Hotel opent twee extra themasuites, het Efteling Golfpark presenteert de Efteling Clinic en Efteling Evenementen verzorgt inschrijffeesten en feesten op maat in sprookjesachtige accommodaties. Kortom, de Wereld van de Efteling is klaar voor het nieuwe seizoen.

De Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander is bijzonder, omdat het een combinatie is van een walk-through, darkride, een achtbaan, een watercoaster en een splash, samengevat in een rijk gethematiseerd geheel, dat zich zowel binnen als buiten afspeelt. De attractie werd vrijwel helemaal in eigen huis bedacht en ontwikkeld en is daarom spraakmakend te noemen. De bezoekers gaan terug in de tijd, naar de Gouden Eeuw, de tijd van de succesvolle Verenigde Oost-Indische Compagnie én de tijd van kapitein Willem van der Decken. Een spectaculaire tocht voert de bezoekers naar een hoogte van 22,5 meter en laat hen met een topsnelheid van ruim 70 km per uur de vloek van het spookschip trotseren. Daarbij is men onderhevig aan G-krachten variërend van 3x het eigen lichaamsgewicht tot bijna gewichtsloos. Er is een investering van een kleine 20 miljoen euro mee gemoeid. Voor De Vliegende Hollander geldt een minimum lichaamslengte van 1.20 meter. Bezoekers op de stadswal van het havenstadje of op het terras van het horecapunt De Kombuys hebben een prachtig uitzicht op het buitendeel van de spannende ride.

Expositie snelle attracties
Naast De Vliegende Hollander telt de Efteling nog een aantal andere snelle en spectaculaire attracties. In 2006 vieren stalen achtbaan de Python (1981), houten achtbaan Pegasus (1991) en Villa Volta (1996) bovendien een jubileum. Ter ere van deze jubilerende attracties én de opening van De Vliegende Hollander is er in het Efteling Museum op het Anton Pieck-plein een speciale expositie te zien over snelle attracties, de zogenaamde thrill-rides, in de Efteling.

Reprise Efteling Sprookjesshow
Vorig seizoen presenteerde de Efteling in haar familietheater de Efteling Sprookjesshow, die door de bezoeker warm onthaald en hoog gewaardeerd werd. Ook dit seizoen staat de 30 minuten durende parkshow op de planken van het Efteling Theater. De sprookjes van de Rode Schoentjes en het Lelijke Jonge Eendje van Hans Christian Andersen komen in het voor- en naseizoen vier keer per dag tot leven (12.30, 14.00, 15.30 en 17.00 uur) en tijdens de Zeven Mijls Zomer vijf keer (extra show om 19.00 uur). In totaal telt de showcast 16 acteurs en er wordt live gezongen. De Efteling Sprookjesshow is een extra attractie voor de parkbezoekers.

Spraakmakend entertainment
Entertainment en de Efteling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo zal in 2006 de komst van De Vliegende Hollander door D´n Hollanders luister bij gezet worden. Dit gilde uit het havenstadje waarschuwt de bezoeker voor de vloek van het spookschip. De populaire Ganzenfanfare ´waggelt´ in het komende seizoen weer rond in de Efteling. Bezoekers kunnen de Sprookjesbosbewoners ontmoeten en begroeten, onder andere in het Openluchttheater van het Sprookjesbos. Naast nog tal van andere bijzondere en spraakmakende entertainmentacts, zullen Pardoes de Tovernar en Prinses Pardijn de gasten weer feestelijk verwelkomen.
In de Zeven Mijls Zomer, die van 10 juli tot en met 27 augustus 2006 plaatsvindt, wordt het entertainment uitgebreid met o.a. trampolineact de Stoere Zeebonken bij de Halve Maen en verrassend straattheater. Op de Zeven Zomeravonden, de zaterdagavonden in deze periode, krijgen bezoekers een mix van live optredens voorgeschoteld. Het park is tijdens de Zeven Mijls Zomer tot 21.00 uur geopend en tijdens de Zeven Zomeravonden in deze periode zelfs tot 24.00 uur.

Twee nieuwe themasuites
Op een steenworpafstand van het park is het Efteling Hotel gelegen, hét familiehotel van Nederland. Deze sprookjesachtige verblijfsaccommodatie beschikt in 2006 over 20 themasuites. De twee nieuwe suites zijn de Droomvlucht Suite en De Vliegende Hollander Suite. Sprookjesbosbewoners als Hans en Grietje en Roodkapje en Oma wrijven bij het ontbijt de slaap uit de ogen van de hotelgasten en de Gelaarsde Kat zal al spelend en zingend zijn levensverhaal vertellen bij het diner. Op een aantal dagen in het jaar kunnen bruiden en bruidegoms elkaar in het Efteling Hotel het jawoord geven. Het Efteling Hotel blijkt daarvoor een sprookjesachtig toneel, want inmiddels zijn reeds 90 huwelijken voltrokken. Voor 2007 (!) staan zelfs alweer 8 huwelijken gepland.
Naast een verblijf in het Efteling Hotel biedt de Efteling met de Efteling Droomdagen ook andere verblijfsmogelijkheden in de directe omgeving. Efteling Droomdagen zijn meerdaagse arrangementen waarin men bezoeken aan het Efteling Park combineert met overnachtingen in het Efteling Hotel, of bij de vele verblijfsaccommodaties in de buurt van de Efteling. De samenwerkende verblijfsaccommodaties verschillen van sfeer en luxeniveau, waardoor de vakantiegangers kunnen kiezen uit diverse mogelijkheden. Via www.efteling.com kan de bezoeker de aangesloten hotels, bungalowparken en campings bekijken en een Droomdagenarrangement reserveren.

Efteling Clinic
Het Efteling Golfpark presenteert dit jaar een vernieuwde golfclinic en gaat daarmee terug in de tijd. De golfprofessionals instrueren de gasten voortaan in historische golfkleding en de geschiedenis van de blijvend groeiende golfsport loopt als een rode draad door de Efteling Clinic. Naast de clinic zal ook het clubhuis een ´Efteling-metamorfose´ ondergaan: in en rondom het clubhuis zal de bezoeker het Efteling-gevoel meer gaan beleven.

Efteling Evenementen

Het Efteling Theater, maar ook tal van andere accommodaties in het Efteling Park, het Efteling Hotel en op het Efteling Golfpark zijn inzetbaar voor grote zakelijke evenementen. Efteling Evenementen is in 2006 opnieuw gesprekspartner voor betoverende feesten voor voornamelijk de zakelijke markt, maar ook voor particulieren. Zo biedt zij dit seizoen o.a. de sfeerfeesten het Swingend Sentiment Feest en Kleurenfeest De Tinteling. Het Marerijkfeest, het open inschrijffeest voor kleinere groepen en particulieren, wordt in 2006 vier keer georganiseerd op de vrijdagen 2 juni, 22 september, 27 oktober en 8 december. Efteling Evenementen biedt verder feesten op maat, waarbij het evenement zo optimaal mogelijk voldoet aan de specifieke wensen van de klant. Sinds 2005 zijn er ook diverse mogelijkheden voor bruiloften. Nieuw dit jaar zijn de Sleuteliers. Deze entertainende ´sleutelfiguren´ begeleiden de feestgangers door de Wereld van de Efteling.

Samenwerking NS
De Nederlandse Spoorwegen (NS) en de Efteling starten dit seizoen een samenwerking voor de komende drie jaar. Dit betekent dat klanten van de NS en de Efteling in de komende periode aanbiedingen, leuke acties en verrassingen tegemoet kunnen zien. De samenwerking wordt gestart met de introductie van het Wonderkaartje. Met dit kaartje ontvangen klanten zo´n 20% korting op trein, bus en parkentree. Op dit Wonderkaartje mogen maximaal 3 kinderen (tot 12 jaar) gratis mee in de trein. Vanaf 20 maart 2006 is het Wonderkaartje te boeken via de site van de NS: www.ns.nl. Na de boeking ontvangt de klant als extraatje een sprookjesboek.

Algemene informatie
Het park is geopend van 1 april tot en met 29 oktober 2006, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer (10 juli tot en met 27 augustus) is het park geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Op alle zaterdagen in deze periode is de Efteling geopend tot 24.00 uur. De entreeprijs bedraagt
€ 26 p.p. m.u.v. de Efteling Zeven Mijls Zomer, dan bedraagt de entreeprijs € 28 p.p. (in de voorverkoop betaalt men ook voor de Zeven Mijls Zomer de reguliere entreeprijs van € 26 p.p.). Gehandicapten (inclusief maximaal twee begeleiders) en 60-plussers betalen € 24 p.p. m.u.v. de Efteling Zeven Mijls Zomer, dan bedraagt de entreeprijs € 26 p.p. Kinderen tot en met 3 jaar mogen de Efteling gratis bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.efteling.com of bel 0900-0161 (€ 0,25 p.m.).

Efteling-entreebewijzen zijn te koop bij de volgende voorverkoopadressen:
* Via www.efteling.com
Bij bestelling via de Efteling-site profiteren bezoekers van € 1 voordeel per entreebewijs. Een entreebewijs kost dan dus € 25. De online Efteling-entreebewijzen kunnen direct thuis geprint worden óf via een sms-bericht op de mobiele telefoon ontvangen worden. De online entreebewijzen zijn geldig t/m 29 oktober 2006, dus óók tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer. Het voordeel is dan € 3 per kaartje.
* Albert Heijn
* Air Miles (2.600 Air Miles per entreebewijs)
* ANWB-verkooppunten
* Grotere postkantoren
* GWK-stationskantoren

(Dit is een Persbericht van de Efteling)


Creative Commons License

Reacties


Reacties zijn niet toegestaan op dit bericht.

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Commercial nieuwe seizoen bijna af
» Vrijkaartje voor abonnementshouders
» Efteling gestart met nieuwe seizoen

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel