Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Efteling kijkt tevreden terug over 2005

donderdag 2 maart 2006 om 16:39 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

De Efteling heeft vandaag de cijfers van het afgelopen jaar aan de pers bekend gemaakt. De uitkomst was dat de Efteling in 2005 een goed jaar geboekt heeft. Het aantal bezoekers in 2005 was maarliefst 3,2 miljoen. Dit getal is te danken aan de positieve bezoekersaantallen in het voor- en najaar. De zomermaanden zijn wat bezoekersaantallen een beetje tegengevallen. De oorzaak hiervan is hoofdzakelijk het slechte weer. De Winter Efteling boekte daarintegen weer positieve bezoekersaantallen.

De Efteling heeft in 2005 ook een aantal prijzen in de wacht gesleept. Zo werd de Efteling in Januari uitgeroepen tot “Schoolreisbestemming van het jaar” door het “Schoolreis Magazine”. In Februari sleepte de Efteling de THEA Classic Award in de wacht, een award voor life time achievement. Deze award is uitgereikt door de IAAPA, een overkoepelende organisatie voor alle attractieparken in de wereld. In Juni werd de Efteling uitgeroepen tot het sterkste merk van Nederland. Partner van Nieuwsrijk, Rides.nl, riep het park onlangs uit tot “Park met het beste attractieaanbod”. In tegenstelling tot wat het persbericht meldt heeft Rides geen prijs uitgereikt voor “Park met de beste website” aan de Efteling.

De Efteling verwacht met de opening van de Vliegende Hollander de resultaten van 2005 te evenaren. Dit is echter afhankelijk van de weersomstandigheden.


Creative Commons License

Reacties


Reacties zijn niet toegestaan op dit bericht.

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Mogelijk strafrechterlijke vervolging voor dodelijk ongeval in 2005
» Villa Historica
» Himba’s bezoeken Efteling

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel