Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Efteling in de finale voor beste onderneming

vrijdag 12 mei 2006 om 20:06 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Koning Willem I PrijsVandaag heeft het bestuur van de Koning Willem I Stichting de vier genomineerden voor de nationale ondernemingsprijs bekend gemaakt. ASML, Fugro, Ophtec en De Efteling zijn de vier finalisten. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje zal de prijs op vrijdag 23 juni uitreiken aan de winnende onderneming tijdens een gala-avond in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

De vier finalisten zijn gekozen uit vijfenzestig ondernemingen. De jury was onder de indruk van de diversiteit en het niveau van de aanmeldingen. “ASML, De Efteling, Fugro en Ophtec verdienen allen een plaats in de finale, ieder om zijn eigen redenen. Wat ze gemeen hebben, is een sterk ontwikkeld marktgevoel en een groot innovatief vermogen. Ondernemingen als deze dragen bij aan een positieve ontwikkeling van de Nederlandse economie.”, aldus de voorzitter van de Koning Willem I Stichting, Nout Wellink.

ASML is een bedrijf dat zich bezighoudt op het gebied van lithografie. De technologie van ASML maakt steeds kleinere elektronische schakelingen mogelijk en daarmee de productie van steeds kleinere chips. De tweede genomineerde, Fugro is toeleverancier voor de wereldwijde olie-, gas- en mijnbouwindustrie. De laatste genomineerde (buiten De Efteling), Ophtec Holding BV, is een middelgrote organisatie die zich specialiseert in oogheelkunde. Alle vier de bedrijven gaan op een innovatieve manier te werk binnen hun vakgebied en hebben daarbij een marktleidende positie.

De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs van Nederland, met als doel de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien. Een eervolle prijs die slechts eens in de twee jaar wordt uitgereikt aan die onderneming die uitblinkt in ondernemingsschap. Daarbij wordt sterker de nadruk gelegd op de durf, daadkracht, doorzettingsvermogen en innovatie van de ondernemingen.

Het volledige artikel kun je lezen op de website van De Eteling.


Creative Commons License

Reacties


Reacties zijn niet toegestaan op dit bericht.

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Oma Golfdag op het Efteling Golfpark
» Efteling beste park voor rolstoelen
» Efteling boos na brief van GroenLinks

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel