Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Efteling gestart met nieuwe seizoen

zaterdag 1 april 2006 om 21:31 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Vandaag heeft de Efteling haar poorten weer geopend voor de bezoekers. Na een paar maanden wachten kunnen de fans eindelijk weer door het park heen slenteren. Met een hoop verfrissingen in het park. De Efteling heeft wat onderhoud uitgevoerd en er zijn een hoop dingen vernieuwd.

Nieuw in 2006
Wat er allemaal niet veranderd is in de Efteling? Allereerst zijn er de Python treinen. De 2 treinen hebben een nieuwe 2D lak gekregen en een “slangestaartje” aan de kont van de treinstellen. De Python rijdt nu weer met 2 treinen. Dan is er het plein van de Vliegende Hollander. Deze is geopend voor publiek en de reacties zijn zeker niet negatief! Eigenlijk wil iedereen stiekem nu alvast genieten van deze attractie. Ook heeft de Efteling een tentoonstelling geopend. In het Efteling Museum is de tentoonstelling “25 jaar thrills” te aanschouwen. Bij deze tentoonstelling komen uiteraard allemaal leuke beelden van de thrills in het park voorbij. Qua onderhoud is er ook het een en ander gebeurd in de Efteling. Zo is de heks van de Indische Waterlelies vervangen. Hier wordt niet echt positief over gesproken. Ook de Soete Inval en De Florant hebben ook een opknapbeurt gehad. Daar over wordt echter weer wel positief gesproken!

De Vertraagde Hollander
Voor de meeste mensen is het natuurlijk met smart wachten op “De Vertraagde Hollander”. De attractie die gepland was open te gaan op 2e paasdag, 16 April, zal zoals eerder vermeld minimaal 6 weken later opengaan wegens het vele werk wat nog gedaan moet worden.

Annie in het Efteling Theater
Dit seizoen komt er uiteraard ook weer een nieuwe musical in het Efteling Theater. In hoeverre je van nieuw kan spreken. De musical Annie zal vanaf 22 November namelijk in het theater te zien zijn. De musical van Albert Verlinde en Roel Vente trekt sinds Oktober 2005 landelijk volle zalen. De Efteling gaat er dan ook dit najaar aan geloven. Doordeweeks in het seizoen is de Andersen voorstelling voor het 2e jaar achter elkaar te zien.

Collega’s in een nieuw jasje
De openingsdag van de Efteling is ook voor collega-website’s een goede reden om het roer om te gooien. Een handje vol Efteling gerelateerde website’s heeft vandaag haar nieuwe uiterlijk gepresenteerd. Zo heeft de website “Efteldingen” een fris nieuw uiterlijk gekregen. Ook “Het Ontdekken Waard” presenteerde vannacht om 12 uur haar nieuwe uiterlijk. Met de frisse start van het nieuwe seizoen is dus ook op het gebied van internet iedereen er klaar voor!

De Efteling is geopend van 1 April tot 29 Oktober. Een kaartje kost 26 euro, en in het hoogseizoen 28 euro. Een abbonement is dit jaar beschikbaar voor 130 euro.


Foto: Henk Kok


Creative Commons License

Reacties


  • Geweldig. Heb enorm veel zin om snel weer te gaan. Ook erg leuk dat het plein bij De Vliegende Hollander al open is. Aan de foto’s te zien is daar al genoeg te zien en te doen. :)

    Alleen ik kan me herinneren dat de heks van de Indische Waterlelies vorig jaar al vervangen was? Ik vond het eigenlijk best wel een verbetering… :)

  • Simon, heb je koorts?

  • Nee, hoezo?

  • Ik denk het wel, want je reageert tenslotte zeer vreemd hoor!

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Vrijkaartje voor abonnementshouders
» Personeel promoot parkshow
» 90 miljoenste bezoekers passeert de ingang

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel