Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Efteling bestaat binnenkort 55 jaar

dinsdag 22 mei 2007 om 10:59 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

55 jaarDonderdag 31 mei 2007 is het precies 55 jaar geleden dat het Sprookjesbos van de Efteling geopend werd. Bij het grote publiek viel het werk van Anton Pieck en Peter Reijnders meteen in de smaak. Het Sprookjesbos blijft na al die jaren nog altijd één van de meest bezochte plekjes in de Efteling. De Efteling viert het jubileum met verschillende evenementen en nieuwigheden door het hele seizoen, zo begon het seizoen uiteraard met de opening van de Vliegende Hollander en viert de Efteling binnenkort de Dag van het Sprookje.

Met de decors van Anton Pieck en de technische wonderen van Peter Reijnders ontketende de Efteling met het Sprookjesbos een revolutie in het toen zeer bescheiden recreatieaanbod. Het Sprookjesbos bestond op 31 mei 1952 uit tien attracties: het Kasteel van Doornroosje, de Kabouterhuisjes, Langnek, de Chinese Nachtegaal, de Papegaai van het Stoute Prinsesje, de Put van Vrouw Holle, Kabouterservice met ‘Kleine boodschap’, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, de Kikkerkoning met de gouden bal en de Magische klok op het Herautenplein. Daaromheen bevonden zich een speeltuin, vijvers, een theehuis, een souvenirhuisje, vier tennisbanen, een kinderbad en, zoals nog steeds, heel veel natuur.

Sprookjesbos

Amper drie jaar na de start verwelkomde de Efteling al haar miljoenste bezoeker. Vele generaties later blijft het park verbazen met verrassende sprookjes en attracties vol fantasie en avontuur, zoals Fata Morgana, Holle Bolle Gijs (met ‘Papier hier’), de Python, Droomvlucht en dit jaar met de nieuwste topattractie De Vliegende Hollander. Niet alleen in het attractiepark, maar ook in het hotel, op het golfpark, in het theater, bij evenementen en in tv-producties als Sprookjes en Sprookjesboom draagt de Efteling het cultureel erfgoed van sprookjes en sagen hoog in het vaandel. Jaarlijks brengen meer dan 3 miljoen mensen een bezoek aan het attractiepark.


Creative Commons License
wat is dit?

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Efteling komt met animatie-serie ‘Sprookjesboom’
» Efteling 55 jaar
» Slapen in PandaDroom ter ere van 5e verjaardag

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel