Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Eerste details Bosrijk komen boven drijven

zaterdag 4 augustus 2007 om 18:25 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Bosrijk situatie-schetsIn april dit jaar werd bekend dat de bouw van Bosrijk, het nieuwe vakantiepark van de Efteling, in 2008 zou aanvangen. Nu, enkele maanden later, zijn de eerste plattegronden van het park en de verschillende bungalows opgedoken op Eftelist.

De wijziging van het bestemmingsplan is goedgekeurd en bij de Gemeente Loon op Zand buigt men zich nu over de ontwerpbeschikking van de milieuvergunningen voor het vakantiepark. Als alles goed gaat kunnen dit jaar nog de bouwvergunningen ingediend worden, zodat in 2008 begonnen kan worden met de bouw.

Efteling Bosrijk is de verblijfrecreatiefaciliteit van de Efteling. De verblijfsaccomodatie wordt een uniek product. Niet alleen door het ontwerp van het gebied en de accomodaties zelf, waarin nadrukkelijk de Wereld van de Efteling herkend zal worden, maar ook door het concept dat geboden wordt. Het is vooral géén bungalowpark zoals de markt in Nederland er al zovele kent, maar een exclusieve verblijfsaccomodatie. Het is het meest verrassende dorp van Nederland, een dorp om van te dromen.Efteling

Het is de bedoeling dat men in 2008 kan beginnen met de bouw van Fase 1, waarin 1000 bedden beschikbaar worden in 192 accomodaties. Fase 2 (500 bedden in hetzelfde gebied als Fase 1) en Fase 3 (600 bedden ten oosten van het eerste gebied) zullen pas na 2009 gerealiseerd worden. Op een plattegrond van het eerste gebied is te zien dat men de keus zal krijgen te overnachten in zes verschillende accomodaties: appartementen, landhuizen, watervilla’s, dorpswoningen, bosvilla’s en paalwoningen.

Plattegrond Fase 1 Bosrijk

De doelgroep van Bosrijk bestaat uit gezinnen met (jonge) kinderen en ouderen in familie- of gezinsverband, en men verwacht een gemiddeld verblijf van twee á drie nachten. Naast het attractiepark zullen ook het Golfpark en de Loonse en Drunense Duinen tot de activiteiten van de gasten gaan behoren.

Op het park zullen ook een aantal centrale voorzieningen te vinden zijn, waaronder een winkel, een grand café, een (klein) zwembad en een wellness-voorziening met sauna. Een pendeltreintje zal van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat heen en weer rijden tussen het plein met centrale voorzieningen in Bosrijk en de ingang van het attractiepark aan de Kinkenpolder.

Zwembad Bosrijk

Vorig jaar juni was er al overeenstemming met Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie over natuurcompensatie voor de bouw van appartementen en luxe bungalows in het project met de werktitel Bosrijk. Toen werd er nog vanuit gegaan dat de bouw in 2007 zou beginnen.

Tekening van een ‘watervilla’

Met de bouw is een investering tussen de 35 en 40 miljoen euro gemoeid. De plannen voor de uitbreiding van de Efteling met een vakantiepark hebben een lange geschiedenis. In 2003 bezetten actievoerders van GroenFront! het bos dat toen gekapt dreigde te worden. De Raad van State stak uiteindelijk een stokje voor de toenmalige uitbreidingsplannen vanwege een procedurefout.

Tekeningen en informatie afkomstig van Eftelist.


Creative Commons License

Reacties


  • Klinkt goed…Beter dan het Efteling hotel lijkt mij in ieder geval! Ik weet dat ze het in de jaren 70 al eens geprobeerd hadden, maar dit lijkt mij het verbeterde concept. Ik ga het zeker uitproberen als het klaar is!

  • Ziet er goed uit, de huisjes zullen wel zelfde stijl krijgen als villa volta/theater

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Bouw Bosrijk begint in 2008
» Plannen vakantiepark eindelijk goedgekeurd
» Revolutionair 3D-scherm in Efteling Theater

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel