Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Eerste (bewegende) beelden Sprookjesboom

donderdag 28 september 2006 om 17:14 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

De Reus uit SprookjesboomVandaag heeft de Efteling de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe 3D-animatieserie Sprookjesboom, welke maandag 2 oktober a.s. voor het eerst op tv te zien zal zijn. Het is een eerste kennismaking met de 9 hoofdrolspelers uit de serie, in de vorm van een 2-minuut durende trailer. De DVD van de serie zal te koop zijn vanaf de Winter Efteling.

Centraal in de serie staat de Sprookjesboom, die elke dag opnieuw een verhaaltje vertelt over de gebeurtenissen in het Sprookjesbos. En zoals bij de Efteling past, zit er in elk verhaal een subtiele boodschap verwerkt. De reeks is met name geschikt voor 3 t/m 7 jarigen.


De hoofdrollen in de serie zijn weggelegd voor bekende figuren uit het Sprookjesbos: de Reus, Klein Duimpje, Draak Lichtgeraakt, de Wolf, Roodkapje, de Heks, deFakir, Langnek en de Kabouters. De sprookjesfiguren behouden het karakter zoals ze dat in het originele sprookje hebben, maar ze worden wel onderling gecombineerd. Zo is Klein Duimpje verliefd op Roodkapje, kunnen de Wolf en Heks het goed met elkaar vinden en geeft Langnek de Fakir goede raad.

De Efteling steekt de komende jaren enkele miljoenen euro’s in mediaproducties op televisie en internet. “Met televisie en internet kunnen we het sprookjesgevoel 24 uur bij de mensen brengen”, zei Olaf Vugts tijdens de perspresentatie van Sprookjesboom. Binnenkort zijn er volgens Vugts meer nieuwe mediaproducties te verwachten. “Ik bedacht Sprookjesboom drie jaar geleden toen ik onder de douche stond”.
Of de serie een vervolg krijgt is afhankelijk van de kijkcijfers. In november wordt beslist of er een tweede seizoen geproduceerd zal worden van de serie.

De reeks van 52 afleveringen wordt afgesloten met een kerstspecial, bestaande uit twee delen. Vanaf 2 oktober wordt Sprookjesboom uitgezonden op doordeweekse dagen door TROS op Z@ppelin (Nederland 3) om 7.10 uur, 11.55 uur en 14.30 uur.


Creative Commons License
wat is dit?

Reacties


  • Ha, leuk filmpje.

  • Ziet er leuk uit…

  • Het lijkt teveel op cafe de wereld. Of dat ze een of andere nintendo 64 game getweaked hebben. Niet dat het slecht is hoor, ik ga het denk ik wel kijken:)…

  • Ik kan niet wachten :P

  • Ik wel :D

  • Awesome… Dis heel leuk!
    Waarin is het gemaakt? 3D studio Max of Maya?

  • dit is leuk maar jammer voor kinderen die op scool zitten omdat ze dit niet kunnen zien of natuurlijk opnemen

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Eerste DVD Sprookjesboom te koop
» Nieuwsrijk wenst je een geweldig 2007!
» Sprookjesboom in oktober op tv [update]

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel