Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

De Vliegende Hollander tot volgend seizoen gesloten

donderdag 13 september 2007 om 15:24 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Commercial De Vliegende HollanderDe Vliegende Hollander zal gedurende dit de rest van dit seizoen en ook tijdens de komende Winter Efteling niet geopend zijn. Dat heeft de directie vandaag bekend gemaakt. De Efteling is niet tevreden over de bedrijfszekerheid van de nieuwste attractie. Sinds de opening op 1 april dit jaar kampt de attractie met meerdere -soms langdurige- storingen.

Door het intensieve gebruik gedurende de zomerperiode, waarin het park extra lang geopend was, liep het aantal storingen verder op. Meerdere malen moesten bezoekers ontruimd worden uit de attractie met behulp van de brandweer. De storingen kwam ook uitgebreid aan bod in de media. De directie heeft daarom besloten de attractie te sluiten en tijd te nemen om de oorzaak grondig te onderzoeken en op te lossen. Onduidelijk is hoe lang de werkzaamheden aan de attractie zullen duren.

Uit onderzoek dat de afgelopen maanden buiten openingstijden is gedaan, werd duidelijk dat het probleem veroorzaakt wordt door de ketting die de sloepen buiten door het water trekt. Deze ketting ligt onder water, wat het onderzoek bemoeilijkt.”De attractie is uitgebreid getest en goedgekeurd door de onafhankelijke keuringsinstantie Det Norske Veritas (DNV), onder toeziend oog van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De veiligheid is niet in het geding.” aldus Olaf Vugts, directeur Marketing en Development. “Na lang beraad hebben we moeten besluiten om de attractie tijdelijk stil te leggen. Dat is voor de bezoekers wel zo duidelijk. Een moeilijke, maar weloverwogen beslissing.”

Gisteren om 16.30 uur liepen de schuitjes buiten de attractie vast. Dat bleek te komen doordat de ketting die de schuitjes naar binnen rekt, muurvast was gelopen.
Volgens directeur Marketing en Development Olaf Vugts is dat probleem niet makkelijk te verhelpen. “Het gaat om een ketting van tweehonderd meter. Als die helemaal vervangen moet worden, zijn we daar niet zomaar mee klaar.” De Vliegende Hollander is tijdens de komende Winter Efteling zeker gesloten. Olaf Vugts kon vanmiddag niet met zekerheid zeggen of de attractie bij de opening van het zomerseizoen 2008 wel weer in bedrijf is. “Dat is wel ons streven.”

De ketting is met geen mogelijkheid meer in beweging te krijgen. Al het water moet uit de attractie worden gelaten om de oorzaak te ontdekken en het probleem te herstellen. Het gaat om een helemaal nieuw probleem, anders dan de talloze kinderziekten die de Vliegende Hollander sinds de opening dit jaar teisterden.

De nieuwste attractie van de Efteling zou oorspronkelijk vorig jaar al openen. Door problemen met de lift is de opening toen uiteindelijk uitgesteld naar 2007. Nu blijkt dat de attractie alsnog moet sluiten vanwege andere technische problemen. De Efteling spreekt van een financiële tegenvaller en imagoschade. Maar over de aansprakelijkheid wil de directie het nog niet hebben. Verschillende aannemers hebben de attractie gebouwd.


Creative Commons License

Reacties


  • Heb er een beetje moeite mee hier begrip voor op te brengen… Dus, nogmaals: stem op Troy. :Y

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Vrijkaartje voor abonnementshouders
» Uitstel De Vliegende Hollander bij ‘Omroep Brabant’
» Preview De Vliegende Hollander

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel