Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Commotie over gratis abonnementen

woensdag 7 juni 2006 om 13:15 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

AbonnementIn Loon op Zand is een discussie ontstaan over gratis Efteling-abonnementen voor bestuurders en ambtenaren. Al twintig jaar lang krijgen het college, raadsleden, enkele ambtenaren én hun echtgenoten gratis een abonnement. Een normaal abonnement kost € 130,00. “Dit kan niet”, stelt PvdA-fractievoorzitter Maurice van Boxtel.

De PvdA-fractie levert morgen de pasjes in, omdat ze denken dat burgers niet zullen begrijpen dat ze dergelijke abonnementen aannemen. Volgens de PvdA is het in strijd met de gedragscode, en wekt het de schijn van belangenverstrengeling.

Volgens Henk Groenen, hoofd communicatie van de Efteling, maken zo’n 50 bestuurders en ambtenaren gebruik van het gratis abonnement. “Dat is inclusief de echtgenoten. Het is op vrije wil. Met de abonnementen willen we de openheid bevorderen. Het is geen gift, maar functioneel bedoeld.” Dat wordt bevestigd door de burgemeester van Loon op Zand, Ria van Hoek: “De abonnementen zijn absoluut geen gift. Bestuurders moeten weten wat er aan de hand is in het park om zorgvuldige besluiten te nemen. In al die jaren heeft de raad zich nog nooit laten beïnvloeden. Wij bevoordelen het park niet.”

Naar: Brabants Dagblad


Creative Commons License

Reacties


  • Tsja, ik ben geloof ik de enige, maar ik vind het weer een hoop drukte om niks. Als die mensen af en toe toegang nodig hebben tot het park voor hun werk is een gratis abonnement gewoon een praktische oplossing. De Efteling speelt gewoon een grote rol in Loon op Zand.

    Dat de echtgenoten ook een abonnement krijgen… Och… We weten niet eens hoe vaak ze er uberhaupt gebruik van maken.

    Kan me er niet druk om maken. Al ben ik toch ook wel blij met mijn betaalde pasje. :)

  • Ik vind het krom…ambtenaren alla… partner’s no…

    Nieuwsrijk krijgt de abonnementen ook niet. En volgesmij wordt er nog geld op toegelegd ook! Die ambenaren voelen die 130 euro niet in hun portomnee hoor

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Raadsleden raken toch abonnement kwijt
» Als Toverfee gratis de Efteling in
» In je pyjama naar TiTaTovenaar?

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel