Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Bedrijf achter PandaDroom maakt speeltuin

zaterdag 25 februari 2006 om 19:06 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

2502061900.jpgHet bedrijf dat mede verantwoordelijk is geweest voor de inrichting van PandaDroom, Jora Vision, heeft meegewerkt aan de bouw van speeltuin Zwierelantijn bij Aagtekerke. De nieuwe overdekte speeltuin moest kinderen het gevoel geven zich onderwater te bevinden. Om dat te bereiken schakelde Camping Westhove Jora Vision in.

Naast de speeltuin is er ook een uitkijktoren, glijbaan voor meerdere personen, spookhuis, ballenbad met bijna 25.000 ballen en een rodelbaan. Een flinke investering dus, voor de familie Leijdekkers; de eigenaren van de camping. Het project stond onder leiding van zoon Jacco Leijdekkers (22), die het bedrijf wil overnemen. Jacco Leijdekkers is fan van de Efteling en Euro Disney, en liet daarom Jora Vision verschillende figuurtjes bedenken voor de speeltuin. Bezoekers worden verwelkomd door knipogende mossels en de wanden van de speeltuin bevatten leuke grapjes. Zo is er naast een echte brandhaspel een zwemmende brandweervis te zien en wordt het rookverbod duidelijk gemaakt door een visje dat een pijp rookt. Voor de ouders is er een etage hoger het kleurrijke hoog-droog-strandjutterscafé, dat wordt omringd door bij elkaar geraapte strandvonsten zoals peddels, netten en een stuk scheepsmast.

2502061902.jpg

Jora Vision was in de Efteling betrokken bij de thematisatie van PandaDroom, een attractie in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds die in 2002 opende. Het bedrijf verzorgde de complete inrichting van de winkel, het restaurant, de savannerots, de wanden en de ‘wortels’ van de preshow en hoofdshow.

De speeltuin is tijdens het hoogseizoen alleen toegankelijk voor gasten van de camping, maar buiten die periode is de speeltuin ook open voor toeristen. De gemeente verwacht ook plaatselijke inwoners aan te kunnen trekken.


Creative Commons License

Reacties


  • Jora doet wel meer hoor, zoals El loco en de DE in Drievliet, als nieuwsrijk intresse heeft in het Jora Nieuwsblad …? :)

  • En wat is eigenlijk de link met de Efteling ten opzichte van de speeltuin? Enkel en alleen maar dat bedrijf? Niet echt “Efteling” nieuws volgens mij…

    Dan kun je werkelijk nieuws over elk bedrijf dat in de recratiesector werkt een bericht plaatsen…

    Of mis ik de link?

  • Er is niet echt een directe link met de Efteling, nee, maar wel interessent voor mensen met een iets breder interesse dan alleen de Efteling.

  • Dit is toch een medium voor de Efteling fans dacht ik? Duidelijk niet dus!

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Slapen in PandaDroom ter ere van 5e verjaardag
» Groot onderhoud Marerijk
» PandaDroom viert verjaardag in Omniversum

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel