Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Vijver De Vliegende Hollander te vuil voor openstelling [update]

vrijdag 9 maart 2007 om 10:04 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Net nu alles goed leek te gaan duikt er een nieuw probleem op bij De Vliegende Hollander. De vijver waar de bootjes in zullen splashen blijkt te vuil te zijn. Door het varen van de bootjes komt het zand los dat op de bodem ligt. Dit zand blijft door de continue stroom van bootjes in beweging. Hierdoor blijft het water te vuil om opengesteld te kunnen worden voor publiek. Dit meldde De Vliegende Hollander Website gisteren.

Volgens De Vliegende Hollander Website wordt al het water inmiddels weer uit de vijver gepompd en is er opnieuw een overgang gemaakt voor werkverkeer achter de Pegasus, zodat de komende week gewerkt kan worden aan een oplossing. Naar alle waarschijnlijkheid wordt begin volgende week beton gestort over de gehele bodem van de vijver zodat het zand niet meer los kan komen.

Ondanks dit nieuwe probleem denkt De Efteling nog steeds de attractie te kunnen openen op 1 april. De laag beton kan vrij snel gestort worden waardoor de geplande opening niet in gevaar komt. De afgelopen 2 weken heeft De Efteling ook haar website aangepast in verband met de aanstaande opening, zo is er onder andere een aftelklok te zien op Efteling.com.

Update (13 maart 2007, 22:56 uur): Van vrijdag 9 maart tot en met dinsdag 13 maart is met man en macht gewerkt om vijver in orde te maken. Maandagochtend is men begonnen met het storten van het beton, en dinsdagochtend vroeg was men klaar. Op Rides zijn enkele foto’s te vinden van de werkzaamheden.

dvhvijver1.jpg

dvhvijver2.jpg

dvhvijver3.jpg

Hiermee is ook het laatste probleem verholpen en staat niets een opening op 1 april meer in de weg. Ook de preview op 24 maart zal doorgaan. In totaal zullen er tijdens de preview-dag ruim 300 genodigden aanwezig zijn om voor de eerste keer De Vliegende Hollander te ervaren.


Creative Commons License

Reacties


  • Dit dacht ik al dat dit ging gebeuren..

  • Fijn dat het is opgelost!

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Vliegende Hollander: Karrewiet
» Preview De Vliegende Hollander
» Zware donderwolken in teaser De Vliegende Hollander

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel