Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Revolutionair 3D-scherm in Efteling Theater

vrijdag 25 mei 2007 om 12:22 uur Bron: http://nieuwsrijk.nl

Het televisiescherm boven de garderobe in het Efteling Theater is vervangen door een 3D-scherm, zo meldt Jaap Meeldijk in een bericht op mailinglist Eftelist. De televisie is ontwikkeld door Philips en maakt gebruik van de revolutionaire WOWvx-techniek, waardoor overtuigende 3D-beelden mogelijk worden zonder speciale bril. Voor het nieuwe scherm werden beelden van de 3D animatieserie Sprookjesboom geschikt gemaakt voor de techniek. Met de toevoeging is een investering gemoeid van zo’n 11.000 euro.

WOWvx

WOWvx is een technologie geïntroduceerd door Philips voor 3D-weergave voor flatscreen-TV’s. De eerste TV-toestellen zullen op de markt komen in 2008. Om 3D te kunnen ervaren moet het linker oog een ander beeld zien dan het rechter oog. WOWvx maakt gebruik van een speciale lens om een ander beeld naar het linker en rechter oog te sturen. Doordat beide ogen van de kijker een aangepast beeld te verwerken krijgen ontstaat er een 3D-effect in de hersenen. Het WOWvx beeldscherm maakt gebruik van het zogenaamde ‘2D-plus-diepte’ formaat. Dit houd in dat naast het gewone 2D beeld er een zwart/wit afbeelding naar het beeldscherm wordt gestuurd met de diepte infomatie. Tot nu toe waren er in Nederlands slechts twee WOWvx schermen te bewonderen in de receptie van Holland Casino in Breda.


Creative Commons License
wat is dit?

Reacties


 • Wow, dat is sjiek!

 • Weetje hoe vett!!!
  Ik ga er ma gouw heen om het meer een ff te gaan bewonderen ;)

 • Zeker masterlijk :) Kunnen ze zeker iets gaafs mee, zeker in de Efteling!

 • Geweldig :o :)

 • fet gaaf

 • best wel cool zo zonder bril

 • Mooi, ik wil het heel graag zien! :D

 • Ja, natuurlijk weer Breda als eerste :P

  Ik heb tijdje terug gezien in ‘t Efteling Theater. Ziet er vernieuwend uit!

  Het plaatje bij deze headline is wel wat misleidend. Beeld dat buiten het frame gaat (zoals een deel van het hoofd van het meisje en de bloem in haar hand) is helaas niet mogelijk. Maar goed, waar hebben we anders Photoshop voor…

  Had vorig jaar contact met de vertegenwoordiger van dit project van Philips (stelde niet voor, alleen wat heen en weer gemail). Blijkt ook dat het mogelijk is/wordt om bestaande beelden, dus 2D, om te zetten naar 3D weergave met de hardware/software in het scherm zelf! Dus vooral handig voor je videobanden en dvd’tjes van vervlogen tijden :D Ennuh, eigenlijk alles is dan in 3D mogelijk!

  Efteling, een en al vernieuwing :D

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Personeel promoot parkshow
» Oranje in de Efteling
» Laatste parkshow TiTaTovenaar

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel