Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Paar stal onbeheerde buggys bij attracties

donderdag 13 september 2007 om 19:40 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Een 29-jarige man uit Sint-Michielsgestel en zijn vrouw hebben medio vorig jaar hun twee kinderen gebruikt om een aantal kinderwagens te stelen uit de Efteling. Het gezin bezocht het pretpark in Kaatsheuvel vrijwel wekelijks. Bij attracties zoals de Droomvlucht werd gezocht naar onbeheerd achtergelaten buggys.
De ouders plaatsten daar vervolgens hun eigen kinderen in en wandelden doodleuk naar buiten. De kinderwagens werden vervolgens op internet verkocht via Marktplaats.nl.

De zaak kwam aan het rollen, toen één van de gedupeerden haar eigen kinderwagen te koop zag staan op internet. Ze kocht haar eigendom terug en waarschuwde vervolgens de politie. Het echtpaar heeft vier diefstallen bekend, alhoewel er bij de politie maar drie keer aangifte is gedaan.

De vrouw is voor haar aandeel eerder al veroordeeld tot 116 uur werkstraf, de man kreeg gisteren van de politierechter eenzelfde werkstraf opgelegd plus een voorwaardelijke celstraf van een week.
De man heeft al een behoorlijk strafblad, al dateren de laatste feiten van voor 2002. Destijds gebruikte hij verdovende middelen, in 2006 was financiele nood de aanleiding voor de diefstal van de karretjes.
Het paar heeft aan de internethandel ongeveer 800 euro overgehouden. Na de arrestatie van het paar eisten de gedupeerden een veelvoud van dat bedrag als schadevergoeding. De verdachte, inmiddels weer op het rechte pad en hard aan het werk in de bouw, heeft zijn deel betaald. Schuldbewust is hij ook.
“We zijn er mee begonnen nadat van onszelf een kar op dezelfde manier was gestolen. Alles is weg. Kar, flesjes, dat soort dingen. Dat is heel vervelend, ik weet er alles van. Maar ja, wij dachten alleen aan het geld.”


Creative Commons License

Reacties


  • wat erg

  • wat leert hij hier zijn kinderen mee

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Efteling bij GTST
» Hogere BTW voor attracties van de baan
» Oplichtende slangenogen

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel