Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Nieuwe autoweg in 2014

zondag 28 januari 2007 om 19:06 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

De gemeenten Waalwijk en Loon op Zand beginnen in 2010 met het ombouwen van de N261 tot autoweg. De vier huidige kruispunten tussen Waalwijk en Loon op Zand worden vervangen door ongelijkvloerse kruisingen. De ombouw is een ingrijpend karwei. De provinciale weg N261 vormt een belangrijke verbinding met de A59. De weg wordt steeds drukker, onder meer met Eftelingbezoekers. De gemeenten Waalwijk en Loon op Zand maken zich al geruime tijd zorgen over de verslechterende bereikbaarheid.

Deze week hebben vertegenwoordigers van de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand en Tilburg en Efteling-directeur Ronald van der Zijl overlegd met de provincie. Daarbij ging het onder meer over de grote verkeersproblemen die in november en december ontstonden door werkzaamheden op de N261. Het verkeer liep regelmatig vast, waardoor in de omgeving grote overlast ontstond door sluipverkeer. De nieuwe autoweg moet dat soort problemen voorkomen.

De verbouwing begint in 2010 en zal maximaal 4 jaar gaan duren, zodat uiterlijk in 2014 de toestroom tot de Efteling verbeterd zal zijn. De totale verbouwing zal ongeveer 100 miljoen euro gaan kosten. Tijdens de verbouwing zullen er in beide richtingen 2 rijstroken beschikbaar blijven.

Naar: BN/DeStem


Creative Commons License

Reacties


Reacties zijn niet toegestaan op dit bericht.

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Snelheidsbeperking bij Efteling Hotel
» Vervolg voor Sprookjesboom serie
» Efteling komt met animatie-serie ‘Sprookjesboom’

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel