Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Entreeprijs Nederlandse attractieparken omhoog

maandag 5 februari 2007 om 20:26 uur Bron: http://nieuwsrijk.nl

Als het aan de Nederlandse regering ligt gaan attractieparken vanaf de komende kabinetsperiode weer terug naar het reguliere BTW tarief van 19%, aldus volgens het concept regeerakkoord van de aankomende regering. Dit zou betekenen dat de entreeprijs van alle parken in Nederland flink zou toenemen.

In 1998 besloot de Nederlandse regering nog om attractieparken het toenmalige tarief van 17,5% niet meer voor attractieparken te laten gelden en dat zij het lage tarief van 6% mochten gaan hanteren. Als reactie op deze toenmalige verlaging besloot De Efteling haar entreeprijs in het jaar 1998 niet te verhogen en betaalde de bezoekers net als in het jaar 1997 fl. 35,00 / € 15,88 per persoon.

De aankomende kabinetsperiode zal er dus voor gaan zorgen dat een entreekaartje voor De Efteling naar alle waarschijnlijkheid minimaal 13% duurder zal gaan worden. Op de huidige entreeprijs € 26,00 zal dit een verhoging betekenen van ongeveer 3 euro. Uitgaande van de huidige prijsstelling zal dit voor abonnementen een stijging zijn van € 16,90.

Het bovenstaande is naar voren gekomen uit het concept regeerakkoord welke aan het begin van deze avond is uitgelekt en waarop diverse media de hand wisten te leggen.

Ook de toegangskaartjes voor kermissen en andere attracties worden duurder. Het nieuwe kabinet maakt een einde aan het verlaagde BTW-tarief dat nu geldt voor deze attracties. Dat levert de schatkist €100 mln op.Citaat uit het uitgelekte regeerakkoord


Creative Commons License

Reacties


 • Ik ben blij dat ik m’n abonnement al verlengd heb dus. :D

 • Echte fans komen toch wel :D :)

 • Ja, dat kan dan wel. Maar het is toch mooi ontzettend duur!

 • Ja, ECHTE fans wel.
  Maar wordt er ook nog wel rekening gehouden met de ‘normale’
  dagjesmensen. Dat is dan toch niet meer te betalen!
  Vindt je het gek dat alle kleine parken steeds meer bezoekers
  krijgen, dat is nog betaalbaar! Maar 3 euro duurder??? :(
  Ik weet niet hoor, maar daar zullen ook de parken onder lijden. Veel minder mensen willen niet meer zo’n hoog bedrag betalen.
  Dus tssss ONZIN!!!! :(

 • Voor mij is het nu nog betaalbaar, maar als mijn kinderen ouder zijn dan 4 wordt het steeds moeilijker om naar de Efteling te gaan. De prijs voor een dagje wordt dan echt te hoog. Of u heeft misschien aan een gezinskaart gedacht vanaf 4 personen. Dus bijv. vanaf 2 volwassenen en 2 kinderen vanaf 4 jaar. waardoor je misschien goedkoper uit kunt zijn. Is dit een optie voor de Efteling?

 • Ik ga al 6 jaar nietmeer naar de pretparken; Sinds de invoering van de Euro zijn de parken nietmeer te betalen, voornamelijk gezin met twee kinderen. Hoe lullig het ook klinkt dat ik nietmeer een dagje weg kan met mijn kids, heb ik niet zomaar even 100 euro liggen, alleen al voor het entree. Nee hoor ik neem gewoon een speeltuin bij mijn voor de deur.

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» Hogere BTW voor attracties van de baan
» Efteling niet langer populairste dagattractie
» Enorme drukte in attractieparken verwacht tijdens paasweekend [update]

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel