Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Efteling verwacht vrijdag 95 miljoenste bezoeker [update]

vrijdag 5 oktober 2007 om 14:22 uur  Bron: http://nieuwsrijk.nl

Naar alle waarschijnlijkheid mag de Efteling vrijdag 5 oktober a.s. de 95 miljoenste bezoeker verwachten sinds de officiële opening van park op 31 mei 1952. De Efteling is hiermee veruit het meest bezochte attractiepark in de Benelux. De teller is vandaag gestopt bij iets meer dan 94.988.600 bezoekers. De reële verwachting is dan ook dat vrijdagmiddag de 95.000.000e bezoeker de Efteling-poorten binnenwandelt. Hij of zij zal natuurlijk feestelijk verwelkomd worden door de directie van het park.

De Efteling sloot haar eerste seizoen in 1952 af met ruim 220.000 bezoekers. Vorig jaar (2006) waren er dat iets meer dan 3 miljoen.

Update vrijdag 5 oktober 2007: Zoals verwacht liep vandaag de 95 miljoenste bezoeker door de ingang het park naar binnen. Mevrouw Werre uit Den Haag, die met acht gezinsleden haar 65-ste verjaardag in de Efteling kwam vieren, ontvang rond 11:30 uur uit handen van Efteling-directeur Olaf Vugts een bos bloemen bloemen, taart en kaarten voor de musical Assepoester voor het hele gezin. “Vandaag kan het niet meer stuk!” zo vertelde ze terwijl ze in het zonnetje van de taart proefde. Omringd door Pardoes en Pardijntje genoot het hele gezin van de aandacht. Totdat kleindochter Liselot het genoeg vond. Ze verzuchtte: “Kom oma, en nou naar Droomvlucht!”


Creative Commons License
wat is dit?

Reacties


Reacties zijn niet toegestaan op dit bericht.

 Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk. Je kunt nog wel contact met ons opnemen.

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Berichten over hetzelfde onderwerp

» 2005 was een goed jaar
» Enorme drukte in attractieparken verwacht tijdens paasweekend [update]
» Marerijkfeest (2)

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel