Nieuwsrijk wordt niet meer bijgewerkt en dient slechts als archief. Lees hier meer.

Help

Hoewel we het nieuws tegenwoordig ook via e-mail aanbieden en je de berichten ook gewoon online kunt lezen, raden we je nog steeds aan je te abonneren op de RSS-feed zodat je automatisch bericht krijgt bij nieuwe berichten en onze website niet hoeft te bezoeken.

RSS

RSS staat voor Really Simple Syndication. RSS is een manier om snel actuele informatie te verspreiden. Normaal gesproken moet je naar een website toe om de laatste berichten te lezen, met RSS hoeft dat niet. De informatie komt naar jou toe. Je kunt het vergelijken met e-mail: elke keer dat er een nieuw bericht geplaatst wordt zie jij het direct op jouw computer, zonder dat je onze website hoeft te bezoeken.

RSS-lezers

Om de RSS-feed te kunnen lezen heb je wel een programma nodig. Zo’n programma heet een RSS-lezer, en hiermee kun je een oneindig aantal websites bijhouden. Er zijn veel verschillende RSS-lezers, Mozilla Firefox heeft een ingebouwde RSS-lezer, net als Mozilla Thunderbird. Met dit laatste programma kun je overigens ook al je e-mail lezen. Twee andere bekende RSS-lezers zijn FeedReader en RSS Reader. Al deze programma’s zijn overigens gratis.

Abonneren op de RSS-feed

Als je een RSS-lezer hebt kun je de feed van Nieuwsrijk toevoegen. Dit verschilt per programma. In Firefox vind je bijvoorbeeld rechts bovenaan een oranje knopje waarmee je snel feeds kunt toevoegen. In programma’s als RSS Reader zit bovenin ergens een knop waarmee je het adres van een feed kunt toevoegen. Om je te abonneren op de feed van Nieuwsrijk gebruik je het volgende adres:

(niet meer mogelijk)


Hulp nodig?

Geen probleem, wij hebben een volledig gespecialiseerde, getrainde en uitgerustte helpdesk!

Zoeken en archief

Je kunt zoeken in alle berichten of door het archief bladeren.

Vliegende Hollander-specials

Lees alles van begin tot eind over De Vliegende Hollander. De bouw, vroege concepten, de tegenslagen en nog veel meer.

Weer in Kaatsheuvel